2021. 11. 17., szerda, 12:45

SuPpaa volt! - Megnyitott a város új levesbárja, hogy elhódítsa a veszprémi szíveket

Prózai túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az elsők között próbálhattuk ki Veszprém legújabb vendéglátó egységét! Óraműpontossággal nyitásra már ott álltunk, hogy még azon melegében tesztelhessük le a SuPpaa bárt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, november 17-én újabb egységgel bővült Veszprém, méghozzá egy leves és tésztabár személyében. Ezen a ponton már biztos kitaláljátok, hogy hol indítottuk a napot: természetesen a SuPpaaban.

 



Jöttünk, láttunk és már megint gurultunk. Ezúttal levesek közül a sütőtök krémleves és egy mindig életmentő tyúkhúsleves került az asztalunkra, főételnek csirkés, chilis, pak choi-os, ananászos tésztára böktünk a vega opcióval: gomolyasajtos brokkolis, spenótos, cukkinis parajos tagliatellével. Már napok óta vártuk a nyitást és nem csalódtunk, minden pontosan olyan volt, mint amilyennek elsőre hangzik: isteni!

 

Olyan éttermet szerettünk volna, amilyen még nincs - mondták, és hozzátették, főleg az egyetemistákat szerették volna megszólítani a legfinomabb ételekkel.

Szóval kedves egyetemisták, tessék kipróbálni ha már unjátok a zacsis levest: tőletek egy köpésre, az Egyetem utca 19. szám alatt, a volt Diplomafosztó helyén várnak titeket hétfőtől péntekig. Az ételekre fine-dining ízvilág jellemző, és azok a technológiák, amelyek ebben jelen vannak, persze ez nem azt jelenti, hogy az adagok akkorák, mint a hangya törökülésben, sőt! Mi minden esetben a normál adagnál maradtunk és még így is úgy tele voltunk, mint a déli busz.

 

A mi kihívásunk az, hogy minden nap teljesen mást akarunk adni. Mind a négy leves új, mind a három ragú új!

A koncepció szerint mindennap két ragu és két krémleves van terítéken, ezek pedig mindennap változnak. Természetesen ez a tésztákra is igaz, szóval érdemes figyelni hiszen változatos fogásokkal készülnek nap mint nap, a hagyományos konyhától egészen a nemzetközi konyháig. Vegetáriánusok, rátok is gondoltak, hiszen minden nap más és más, húsmentes fogásokkal készülnek leves és tészta fronton is. Persze vannak még gyümölcsök is, hiszen mind tudjuk milyen fontos az egészséges táplálkozás és a napi rost bevitel.

 

 

Ár- érték arányban teljesen korrekt a hely emellé jönnek a finom ételek, barátságos atmoszféra és kedves kiszolgálás, nem is kell nagyon hát ennél több. Gyorsan el is spoilerezzük, hogy mit eszünk holnap, csak hogy tudjátok mivel van dolgotok: karfiol krémleves vagy vargányás gombakrémleves, ezt rukkolával, tortillával, füstölt harcsával és kolbászmorzsával lehet variálni. Lesz még Chili curry csirkeleves korianderrel, malacraguleves burgonya gombóccal. Penne és makaróni tészta tejszínes négysajtos pirított dióval vagy olívás tonhal, kapribogyó, aszalt paradicsom, fokhagyma és citrom feltéttel, illetve füstölt kolbászos, tejszínes, paradicsomos, parmezános feltéttel illetve vegáknak gránátos kocka.

 

 

Na mit eszünk holnap?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!