2023. 03. 22., Szerda, 13:43

Mint a filmben - Pápán és Balatonfüreden próbálkoztak az unokázós csalók

Tényleg minden olyant, mint a filmben...

Balatonfüreden 4 személyt hívtak fel az úgynevezett unokázós csalók és próbálták becsapni őket szerdán, az elmúlt napokban pedig egy 60 éves pápai hölgyet hívott fel egy ismeretlen férfi, aki ügyvédként mutatkozott be. Elmondta, hogy a hölgy fiát egy súlyos bűncselekmény miatt börtönbe zárták, és onnan csak egy jelentős összegű óvadék ellenében tudja kihozni. Ezután arról kezdte el faggatni a hölgyet, hogy mennyi pénze van. Amikor ezt elmondta a csalónak kevesellte az összeget és további értékek, otthon tartott aranyékszerek iránt kezdett érdeklődni. Azt is megígérte, hogy a pénzért és az ékszerekért taxit fog majd küldeni. Közben a hölgy közölte a hívóval, hogy hazaérkezett a lánya, majd a csaló azonnal bontotta a vonalat, így az ügyben kár nem keletkezett.
 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02BRAK5ZoCMErRDonTZR9VQk3zMAngzMMyUMnmmGSVDJQPVhVgDhUtAkgqmy6sEp6Kl&id=100083195925679

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy idősebb hozzátartozóikkal, szomszédaikkal, ismerőseikkel beszélgessenek erről a témáról és fogadják meg az alábbi tanácsokat:

 

  • Járjanak utána, hogy valóban baj van-e, tegye le a telefont, majd hívja vissza hozzátartozóját!

 

  • Tegyenek fel ellenőrző kérdéseket!

 

  • Ne hagyják, hogy sürgessék, próbáljon nyugodt maradni!

 

  • Hivatalos személy nem kér pénzt!

 

  • Ne adja meg személyes adatait ismeretleneknek!

 

Ha felmerül, hogy bűncselekményt próbáltak meg elkövetni Ön vagy hozzátartozója sérelmére, hívja azonnal a 112-es segélyhívószámot!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: