2023. 04. 05., Szerda, 20:21

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékeznek Veszprémben április 16-án

A rendezvénnyel azokra a zsidó és roma honfitársainkra emlékezünk, akiket elhurcoltak és meggyilkoltak a második világháború során.

Civil összefogással Veszprémben először szerveződik menetet a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján. Április 16-án a Világos Veszprémért Mozgalom „SOHA TÖBBÉ! – A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk” címmel szervez emlékezésmenetet. Jövő hét vasárnap 17 órakor a veszprémi Szél utcai zsidó temetőnél (Jeruzsálemhegy) lesz a gyülekező, majd közösen vonulnak át a résztvevők az egykori gettó emléktáblájához, a Komakút térre, ezt követően pedig az egykori zsidó iskola kapujánál lesz megemlékezés. A rendezvény a színházkertben lévő Elnökök ligetében ér véget.

Ha neked is fontos a közös emlékezés, és hogy együtt demonstráljunk a rasszizmus és a kirekesztés ellen, gyere velünk, és hozd magaddal az emlékezés köveit és virágait!

- írják a szervezők az esemény facebook oldalánál. A megemlékezést a Veszprémi Zsidó Hitközség és a Veszprémi Roma Nemzetiségi Önkormányzat is támogatja.

Legyünk ott minél többen és emlékezzünk meg méltóságteljesen!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: