2023. 05. 09., Kedd, 11:41

Jane Goodall világhírű antropológus ebédjét a Veganeeta szolgáltatta

Állatvédelmi aktivistaként az erőszakmentes vegán táplálkozás mellett tette le a voksát. Vegán ételkínálatban pedig ki más a környéken, mint a Balatonalmádiban működő Veganeeta a legjobb, így ők szolgálták fel az ínyencségeket.

A Pannon Egyetem által Veszprémben, 2023. május 8-án megszervezett és lebonyolított Hope konferencia meghívására városunkba látogatott a világhírű Jane Goodall, antropológus, primatológus, állatjogi aktivista és a csimpánzok életét több, mint 60 éve tanulmányozó tudós. Neki köszönhetően térhetett vissza a csimpánz populáció hét afrikai vidékre. Munkássága során egy egyesületet is létrehozott, a Jane Goodall Intézetet, amely a csimpánzok megmentésén munkálkodik és a gyerekek és fiatalok állatvédelmi edukációján fáradozik.

Az idén 88 éves Jane élete során igazán közel került a csimpánzokhoz, nyelvükön is tud beszélni, a világhálót bejárt híres videója pedig talán már mindenkivel szembe jött, melyben a 15. meggyógyított csimpánzt helyezi vissza élőhelyére, aki hosszasan ölelgeti őt, mielőtt visszatérne a vadonba. 

Állatjogi aktivistaként pedig hitelesen is él, az erőszakmentes táplálkozás mellett tette le a voksát, vegán életmódot folytat. 

Köszönjük a látogatást! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: