2023. 07. 10., Hétfő, 10:43

A balatonmáriai Florida fagyizó vihette haza "Az Év Fagylaltja" aranyérmét

Idén immár huszonötödik alkalommal szervezte meg a Magyar Cukrász Ipartestület az Év Fagylaltja Versenyt, amelynek célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése. Idén Somodi János a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó fagylaltmesterének Sütőtökös mandula fagylaltja dió variációkkal lett a győztes.

Komáromban, a Jókai ligetben megrendezett viadalon 81 féle fagylaltkülönlegességgel versenyeztek a címért. A fagylaltokat a helyszínre telepített fagylalt fagyasztó laboratóriumokban a nézők előtt, élőben készítették el a versenyzők. A hagyományos és mentes versenykategóriák mellett idén a csokoládé világnapja alkalmából külön csokoládé kategóriát is indítottak, valamint megválasztották az év legjobb csokoládé fagylaltját is. A fagylaltokat kiváló cukrászmesterekből álló szakmai zsűri, közönség zsűri és a szakmai szervezetek zsűrije értékelte.

Idén Somodi János a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó fagylaltmesterének Sütőtökös mandula fagylaltja dió variációkkal lett a győztes.

Az ezüstérmet Wilheim Dávid a nagykanizsai Da Crema Fagyizó mestere nyerte – Kávés csokoládé mogyoró fagylaltjával.

A bronzérmet Vadócz Jenő a Promenád Kávéház, Balatongyörök fagylaltmestere kapta a Bana-nut fagylaltért.

Az „M”- Mentes kategória a cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye (Hozzáadott cukor, glutén, laktóz és tejfehérje mentes fagylalt kategória)

Aranyérem: Mandulakert – Kovács Roland – Krém Cukrászda, Székesfehérvár
Ezüstérem: Fekete noha – Wilheim Dávid – Da Crema Fagyizó, Nagykanizsa
Bronzérem: Szilvafácska – Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök

A „Csokoládé” kategóriában a cukrászdák, fagylaltozók, illetve alapanyaggyártók, forgalmazók is indulhattak olyan fagylaltokkal, amelyek természetes alap és járulékos anyagokkal, természetes stabilizátorokkal készültek.

Aranyérem: Sós karamellás körte – Végh József – Krém Cukrászda, Székesfehérvár
Ezüstérem: Fekete bárány – Tóth Erika – Black Sheep Kávézó és Konyha, Debrecen
Bronzérem: Flamand Csokoládé – Ipacs Balázs – FrieslandCampina Hungária Zrt, Budapest

A közönségdíjat Pálfi Attila, a Vitorlás Fagyizó, Balatonmáriafürdő mestere kapta Mentás uborka fagyijáért.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: