2023. 08. 01., Kedd, 12:17

Utazás az Egyesült Államokba - A mai naptól ez is körülményesebb lesz

Az Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége szigorítást vezetett be, mivel a magyar kormány elmulasztotta a vízummentességi program biztonsági követelményeinek teljesítését.

Nem jöttünk jó hírekkel azoknak, akik az Egyesült Államokba terveznek utazni, ugyanis a mai napon bejelentést tett az Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége, miszerint az országba való beutazás és az egyszerűsített honosítási eljárás innentől körülményesebb lesz-jött velünk szembe az Utazómajom posztjában. Az azonnali hatályú, azaz a mai naptól érvényes változások indoka, hogy a magyar állam elmulasztotta a vízummentességi program biztonsági követelményeinek módosítását.

Magyarország Kormányát a mai napon arról tájékoztattuk, hogy a magyar útlevéllel rendelkező személyek az Utazási Engedélyt Jóváhagyó Elektronikus Rendszeren (ESTA) keresztül igényelt utazási engedély érvényességi ideje két évről egy évre csökken. Emellett a magyar útlevéllel rendelkezők ESTA-jának érvényessége egyszeri használatra korlátozódik

Ahogy írják, az Egyesült Államok hosszú éveken keresztül tett erőfeszítést annak érdekében, hogy ez a módosítás elkerülhető legyen, és a magyar egyszerűsített honosítási eljárás a VWP (átfogó biztonsági együttműködés) követelményeit ne sértse, de magyar kormány nem orovosolta a felmerülő aggályokat, melyek az amerikai állampolgárokra és a beutazó turistákra nézve biztonsági kockázatot jelentenek.

Mit érint ez pontosan?

  • Az Utazási Engedélyt Jóváhagyó Elektronikus Rendszeren (ESTA) keresztül igényelt utazási engedély érvényességi ideje két évről egy évre csökken. 
  • A magyar útlevéllel rendelkezők ESTA-jának érvényessége egyszeri használatra korlátozódik.
  • A 2023. augusztus 1-je előtt kiadott ESTA-engedélyek továbbra is két évig és többszöri beutazásra érvényesek

A módosítás mindaddig fennáll, amíg a biztonsági követelmények nem kerülnek orvoslásra.

Szuper, tovább zárul a kör.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: