2023. 08. 02., Szerda, 10:01

Vadkovásszal készült az Év Kenyere 2023

via

A Magyarország Tortája díjjal együtt osztják ki az év kenyere elismerést. Először a díj történetében, vadkovásszal készült kenyér nyerte. 

A Magyar Pékszövetség minden augusztusban versenyt hirdet, melynek során kiválasztják az év kenyerét. Három kategóriában lehetett indulni.

A Magyarország Innovatív Kenyere 2023 címet a balmazújvárosi Balmoz-Sütöde négyféle lisztből, kovásszal készült Aranymetszés kenyere nyerte.

Új kategória volt a sétálós sütemény, amelynek lényege, hogy öltönyben, menet közben is fogyasztható terméket hozzanak létre. Ez utóbbit a Szinobor Kft. Málnás-pisztáciás pékfagylaltja nyerte.

A legtöbb megkötés a Szent István napi kenyér kategóriát érintette, itt csak búzakenyerek indulhattak. 

A győztes kenyeret kenyeret a Heim Sütöde sütötte, és vadkovásszal készült, azaz nem használtak élesztőt a kenyér sütésekor

Azonban a Heim sütöde által készített kenyér elkészítési módja nem adható át ugyanúgy, mint egy élesztős kenyér receptje. Heim Endre szerint,

Aki még nem gyártott azelőtt vadkovászos kenyeret, annak lehetetlen csak úgy elküldeni emailben ennek a receptjét. Tehát fel kell majd ajánlanom, hogy személyesen tanítsam be a kenyerünk elkészítésének technikáját mindenkinek, aki majd pályázik annak legyártására – aminek állok elébe.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: