2023. 09. 11., Hétfő, 11:52

Hatalmas bulit csaptunk - Ilyen volt a BALKAN:MOST

Aki volt Manu Chao koncertjén, az tudja, hogy mire gondolunk, amikor azt mondjuk:

Lo-lo, lo-lo, lo-lo-lo-lo-lo-lo!  

Maga a fesztivál egy négyéves balkáni zenei projekt nagyszabású záróeseménye volt, amely az Óváros tér, FOTON és Szentháromság téren kapott helyet. Veszprém, Európa Kulturális Fővárosa történelmi belvárosában 3 napon keresztül több mint 7000 látogató táncolt, énekelt, kapcsolódott a térség sokszínű zeneiségéhez - írják.

A fesztivál legnagyobb fellépője Manu Chao volt, aki még 62 évesen is akkora hangulatot csinált, szinte már abba se tudta hagyni. Sajnos üröm az örömben, hogy a művész úr kérésére korlátozott létszámban lehetett bejutni a BALKAN:MOST záró koncertjére, ami nem mellesleg egy 3 órás hejehuja volt, így aki ott volt, az a többiek helyett is táncolt egy-egy órát. 

Na de Manu Chaon kívül is elképesztően színes volt a fellépők felhozatala. Különböző nemzetek léptek színpadra a legkülönfélébb zenékkel. Itt aztán volt minden: neofolk, gipsy hop, bosnyák blues, magashegyi ambient és etnojazz. Nekünk személyes kedvencünk a Dubioza Kollektív volt Boszniából, akik elképesztő energiával szántották fel a színpadot. És útközben még egy petíciót is megosztottak a közönséggel, hogy bekerülhessenek az  Eurovíziós Dalfesztiválra. Ezt ITT írhatod alá.

Nektek hogy tetszett a fesztivál?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: