2023. 09. 22., Péntek, 11:50

Új rendezvényközpontot adtak át Veszprémben

Új rendezvényközpontot adtak át pénteken Veszprémben. A négy épületből álló, közel 2,4 milliárd forintból megvalósuló épületegyüttesben színházterem, kávézó, kiállítótér és gyermekfoglalkoztató kapott helyet mintegy ezer négyzetméteren.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere elmondta, hogy egy több mint tíz éve megkezdett városépítési folyamat gyümölcse érik be városszerte. Mint fogalmazott: európai színvonalú épületek létrehozása volt a cél, ezt pedig úgy érték el, hogy igyekeztek jól gazdálkodni a rendelkezésre álló forrásokkal.

Hangsúlyozta, hogy a fejlesztések során a közösségek erősítését tartották szem előtt, ennek pedig előfeltétele, hogy olyan terek jöjjenek létre, ahol az emberek találkozhatnak.  

A Deák utcai központ esetében a turistáknak és a családoknak egyszerre kínálunk lehetőségeket, hiszen a Kabóca Bábszínház / Kabóca Puppet Theater-nak, kávézónak, kiállítótérnek, játszóháznak valamint gyermekfoglalkoztatónak is biztosít lehetőséget a helyszín.


A rendezvényközpont központi elemeként az 1906-ban épült piarista gimnázium tornatermét építették át. Ebben kapott helyet a színházterem. Egy másik épületben a legkisebbek szórakoztatására szolgáló játszóházat alakítottak ki, és szintén külön épületben kapott helyet a kiállítótér, valamint a kávézó.

Mit szóltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: