2023. 10. 12., Csütörtök, 13:54

Telefonos csalókat tartóztattak le milliós lopások miatt

Telefonos csalókat tartóztatott le a bíróság, akik milliókhoz jutottak többeket félrevezetve.

Öt férfit tartóztattak le, akik közreműködtek a telefonos csalásban, köztük két ukrán állampolgárt. A 19 és 46 év közötti férfiak idén június és október között több esetben közreműködtek olyan csalássorozatban, amelyek során ismeretlenek magukat banki ügyintézőnek adták ki. Azzal a hazug történettel hívták fel az ország különböző pontjain élő sértetteket, hogy a bankszámlájukon gyanús tranzakciókat észlelnek és a károkozás elhárításához a közbelépésük szükséges. 
    

A sértettekkel olyan alkalmazást telepíttettek a számítástechnikai eszközeikre, amelynek révén hozzáfértek a bankszámlájukhoz. Ezt követően milliós összegeket utaltak el a sértettek számláiról a gyanúsítottak által beszervezett emberek számlájára. 

Az ügyészség a szökés veszélyének, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta az öt gyanúsított letartóztatását, melyet a Veszprémi Járásbíróság egy hónapra elrendelt. A végzés két gyanúsított esetében már végleges.


Eddig kilenc ember sérelmére elkövetett csalást azonosítottak. Az okozott kár sértettenként másfél millió forinttól 42 millió forintig terjed.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: