2023. 10. 29., Vasárnap, 08:40

Meghalt Matthew Perry, a Jóbarátok Chandlerje

Los angelesi otthonában, a jacuzziban holtan találták az 54 éves filmsztárt.

Sokak kedvence, a filmipar egyik legkedveltebb humoristája, a Jóbarátok világhírű sorozat Chandler Bingje fiatalon, mindössze 54 éves korában, helyi idő szerint szombat délután, los angelesi otthonában hunyt el, halálának okát egyelőre homály fedi.

24 évesen kezdett el játszani a Jóbarátok sorozatban, akkor még ismeretlen színészként, a sorozat pedig óriási népszerűséget hozott neki és színésztársainak. Az általa megformált Chandler sokak favoritja volt.

Mindenemet odaadnám, csak szűnjön meg a függőségem

Életében azonban volt egy sötét oldal is. A 2022-ben megjelent "Jóbarátok, szeretők és az a rettenet" című memoárjában Perry elmesélte, hogy egész életében küzdött az alkohol- és opioid függőségével. Ahogy írta, 14 évesen próbálta ki az alkoholt először, de 21 éves koráig nem ismerte fel az alkoholizmus jeleit. Becslése szerint azóta több mint 7 millió dollárt költött a józanodásra, beleértve az elvonókúrák költségét is. Függőségei számos súlyos egészségügyi problémákhoz vezettek, többek között 2018-ban öt hónapig kórházban volt egy vastagbélrepedés után, ami miatt - mint írta - 2% esélye volt arra, hogy túlélje az éjszakát.

Halála körülményeit még vizsgálják, de vélhetően fulladás okozta, kábítószert nem találtak a színész otthonában.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: