2024. 01. 08., Hétfő, 10:00

Idén először fogunk egy napon két választást tartani

Június 9. fontos nap lesz.

Ha 2024 a választások éve lesz, akkor június 9. pedig a választások napja. Magyarországon most először fogunk egy napon két különböző választást tartani, miután 2022 nyarán az megszavazta a magyar parlament, hogy egyazon napon tartsák az EP-választást az önkormányzatival. Eddig az önkormányzati választásokat mindig ősszel tartották, míg az európai parlamenti választásokat rendre tavasz végén, nyár elején rendezték meg.

Idén tehát június 9-én voksolhatunk majd az EP-választáson induló pártlistákra, valamint helyben az önkormányzati képviselőkre és polgármesterjelöltekre. Ez pedig azt is jelenti, hogy hamarosan gőzerővel megindulnak a kampányok, és az ezzel járó politikai csatározások is. Veszprémben egyelőre még nincs sok információ az indulókról, és persze az is kérdéses, hogy a jelenlegi városvezetés vajon a helyén marad-e. Egy biztos, azt nagyon várjuk, hogy végre legyen polgármesterjelölti vita, hiszen az talán még Porga Gyulának és a leendő kihívóinak sem lehet kérdéses, hogy egy jelölti vita az a választók megtisztelése, amely minden demokráciában minimum követelmény kell, hogy legyen.

Ezen kívül is lesznek azért érdekességek, a világ másik oldalán például az Amerikai Egyesült Államok fog elnököt választani az ősszel, ami úgy néz ki, ismét Joe Biden és Donald Trump csatája lesz.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: