2024. 01. 09., Kedd, 08:50

A legjobb tíz közé kerülés a cél az EB-n

Az MKSZ elnöke szerint az az Eb, ahogy minden világverseny önmagában is nagy súlyú és nem lehet félvállról venni.

Korábban már írtunk róla, hogy a héten kezdetét veszi a férfi kézilabda Európa-bajnokság, amelyet Németországban fognak megrendezni. A tornát megelőzően egy sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kézilabda Szövetség, ahol az MKSZ elnöke, Ilyés Ferenc, a válogatott szövetségi kapitánya Chema Rodriguez, valamint Lékai Máté, Bánhidi Bence és Ligetvári Patrik is beszéltek a célokról és az elvárásokról.

Ilyés Ferenc elmondta, az Elnökség döntése alapján az első tíz hely valamelyikének megszerzése a hivatalos célkitűzés.

Természetesen a márciusi olimpiai selejtező az egyik kiemelt esemény válogatottunk életében idén, de hangsúlyozom, hogy ez az Eb, ahogy minden világverseny önmagában is nagy súlyú és nem lehet félvállról venni. Úgy gondolom, így állnak ehhez a játékosok és a stáb is. Az első feladat a csoportból való továbbjutás, amely önmagában nehéz feladat lesz, hiszen – a nemzetközi sajtó elmondása alapján is – rendkívül kiegyensúlyozott csoportba kerültünk. A torna egészét tekintve az Elnökség döntése alapján az első tíz hely valamelyikének megszerzése a hivatalos célkitűzés. Bízom benne, hogy minél több magyarral találkozunk majd Németországban, a hírek szerint szinte végig telt ház előtt játsszuk majd a mérkőzéseinket, így igazi kézilabda ünnepre számítok.

Chema Rodríguez, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya elmondta, elégedett a felkészülésükkel, véleménye szerint jó munkát végeztek a srácok. Ami az Eb-szereplésüket illeti, Chema szerint nehéz csoportba kerültünk, épp ezért már a legelső, Montenegró elleni mérkőzés kulcsfontosságú lesz számukra. Annál inkább is, mivel egy világverseny első mérkőzése mindig különleges és megvannak a maga nehézségei.

Lékai Máté, Bánhidi Bence és Ligetvári Patrik is kifejtették, hogy nagyon várják az Európa-bajnokságot, és egyelőre az első mérkőzésre koncentrálnak, mindent meg fognak tenni, hogy minél jobb eredményt érjenek el.

Szerintetek, hol fog végezni a magyar válogatott?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: