2024. 03. 18., Hétfő, 10:14

Több mint 6 millió Ft értékben lopott e-bike-okat a Balatonon az erre szakosodott román betörőpáros

via

A két, húszas éveiben járó, letartóztatásban lévő moldáv férfi Balaton-parti kempingekből loptak nagy értékű elektromos kerékpárokat.

A két vádlott régóta ismerte egymást és letartóztatásuk előtt csomagszállítással foglalkoztak, így gyakorta együtt közlekedtek Európa-szerte.

2023 júniusában érkeztek Magyarországra, ahol elhatározták, hogy Balaton-parti kempingekben nyaraló sértettektől nagy értékű, többnyire elektromos kerékpárokat és rollereket tulajdonítanak el, majd azokat az interneten értékesítik

Először egy Balatonalmádiban lévő kempingre csaptak le, ahol az egyik sértett lakókocsijának elősátrából a lakat elvágásával két e-bike-ot loptak el közel 2,5 millió forint értékben.

A két férfi ezután Zamárdiba ment, ahol ismét egy lakókocsi elősátrába surrantak be, majd onnan két elektromos kerékpárt loptak el 3 millió forint értékben, melyeket egy román közösségi oldalon rögtön meg is hirdettek.

A vádlottakat végül a nyomozók 2023 júliusában elfogták és őrizetbe vették. A jogtalanul eltulajdonított értékek közül a nyomozás során többet is felkutattak a rendőrök: néhány érték feltalálási helyét maguk a vádlottak mutatták meg, de olyan előfordult, hogy az elektromos kerékpárokba szerelt nyomkövető segítette a hatóságok munkáját.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a 2023 júliusától letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: