2024. 03. 25., Hétfő, 10:07

A Balaton is felkerült a világ legjobb strandjainak listájára

via

A londoni BeachAtlas válogatta össze a világ legjobb strandjait melyeket általánosságban a finom homok és az azúrkék tenger alapján rangsoroltak, de figyelembe vették a bulizási lehetőségeket, a közösségi életet, a természeti diverzitást, nem utolsósorban pedig a fürdőhely szerepét az adott ország életében. Erre a listára került fel a magyar tenger is.

A listán fölényes első helyet szerzett Francia Polinézia gyöngyszeme Bora Bora, amelyet a Boulders Beach követ, harmadik helyen pedig Waikiki áll. A riói Copacabana a negyedik, a festői, thaiföldi Maya-öböl pedig az ötödik lett.

A 60. helyezett Balaton, a „magyar tenger” a helyiek nyári vakációjának kedvelt helyszíne izgalmas fürdőzési lehetőséget kínál - írja a londoni strandportál, amely arra is emlékeztet, hogy

a hidegháború idején a Balaton ritka találkozásokat tett lehetővé a kelet- és nyugatnémetek között, ezzel pedig megerősítette történelmi hídszerepét a megosztott országok és nemzetek között.

Ma is sok német látogatja Közép-Európa legnagyobb tavát, amelynek sekély, meleg vize családbaráttá és pihenésre alkalmassá teszi a Balatont.

A magyar tenger ebben a rangsorolásban lepipálta többek között az egyiptomit, nevezetesen a 69. helyezett Sarm es-Sejket, a 75. helyezett festői szlovén Bledet, a 81. helyezett arubai Sas-strandot, a 82. helyen álló Dél-Miamit, a bulgáriai Napospartot, a kubai Varaderót, a 94. helyezett osztrák Zell am Seet és a 99. helyen álló dominikai Bavarót.

A 100-as lista utolsó helyére a bahamai Love Beach került.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: