2022. 07. 14., Csütörtök, 12:28

Vannak bajok a fejben, elvették a jogsiját egy veszprémi büntetőfékezőnek - VIDEÓ

A 43 éves férfi Herend felől Veszprém irányába közlekedett, mikor büntetőfékezéssel fejezte ki nemtetszését a mögötte haladónak. Szerencsére egy fedélzeti kamera rögzítette, így bukta a jogsiját.

A vádirat szerint a 43 éves férfi 2021. május 3-án, kora reggel személygépkocsival a dupla sávos, szalagkorláttal elválasztott útszakaszon Herend felől Veszprém irányába közlekedett. A férfi előzés céljából áttért a belső sávba, ahol járművét utolérte a mögötte a belső sávban már folyamatos előzésben lévő és nála nagyobb sebességgel haladó másik személygépkocsi.

A vádlott az előzés befejezése után - bár lett volna rá lehetősége - nem tért vissza a külső sávba, hanem a belsőben maradva akadályozta a mögötte gyorsabban haladót, aki így néhány méteres közelségbe került hozzá. Az elkövető ekkor ráadásul indokolatlanul hirtelen fékezésbe kezdett, melyet a mögötte lévő sofőr csak vészfékezéssel tudott kivédeni, s ezzel elkerülni az ütközést. A férfi még ezt követően is hosszabb ideig akadályozta a sértett haladását.  

A nyomozás során kirendelt szakértő megállapította, hogy az elkövető nem rendelkezik a biztonságos vezetéshez szükséges pszichológiai jellemzőkkel, és ezért nem alkalmas a járművezetésre.

Az ügyészség a vádiratában végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés, valamint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, továbbá indítványozta, hogy a férfit végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: