2020. 12. 02., Szerda, 10:00

Idén is megtartják a Hagyj el egy mikuláscsomagot akciót az országban

via

Decemberben minden évben jelentősen megnövekszik az adományozási kedv, hiszen az ünnepek közeledtével ilyenkor felerősödik az emberekben a vágy, hogy segítsenek másokon. Ezt kihasználva idén is megrendezik a Hagyj el egy mikuláscsomagot akciót, ami az egész országot érinti. 

A feladat nem nehéz, hiszen csak el kell hagyni egy mikuláscsomagot bármilyen forgalmas helyszínen az országban december 6-án vagy 7-én, hogy ezáltal szebbé tegyük a csomag megtalálójának napját. A csomagba nem csak csokit lehet tenni, hanem lehet az egy könyv, játék vagy bármi hasznos kis ajándék.

Az egész eseménynek természetesen van egyfajta menetrendje is amit részletesen leírtak azoknak, akik segíteni szeretnének valakin. Ezek szerint három féle csomag létezik:

  1. Forgalmas helyen elhagyott mikuláscsomag,
  2. Köszönjük a munkátokat csomag,
  3. Kitartást a karanténban csomag.

A leírás szerint pedig mindössze annyit kell tennünk, hogy készítünk egy mikuláscsomagot és elhagyjuk a parkban egy padon, buszon vagy vonaton, orvosi váróban, vagy a hivatali folyosó ablakpárkányán, az oviban, a suliban, a bolt mellett, a játszótéren – bárhol, ahol sokszor megfordulsz, ahol sok ember jár és ahol megtalálhatják. Ha meg szeretnéd köszönni a frontvonalban dolgozók munkáját, vagy támogatni szeretnéd a járvány miatt karanténban rekedteket akkor készíthetsz csomagot számukra is a leírás szerint.

Részletesen itt tudtok utánajárni, mit kell pontosan csinálnotok a csomagokkal.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: