Negyedik helyen zárt a Telekom Veszprém csapata a kölni négyesdöntőben

2020. 12. 29., Kedd, 19:19

Negyedik helyen zárt a Telekom Veszprém csapata a kölni négyesdöntőben

Negyedik helyen zárt a Telekom Veszprém csapata a Bajnokok Ligája négyesdöntőjében, miután a harmadik helyért való küzdelemben 5 góllal, 26:31-re alulmaradt a francia Paris Saint-Germannel szemben.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyesdöntőjének első párharcán egy igazi hullámvasútnak megfelelő mérkőzésen, hosszabbítás után, egy góllal kikapott a Veszprém a THW Kiel csapatától (THW Kiel – Telekom Veszprém 36:35), így a másik mérkőzés vesztesével, a francia PSG-vel küzdhetett meg a bronzéremért (Barcelona – PSG 37:32).

A mérkőzés elején a Veszprém ragadta magához a kezdeményezést és fokozatosan el tudott lépni az ellenfelétől, azonban a Párizs nem adta könnyen magát. Yann Genty védései mellett a franciák kihasználták a veszprémiek hibái miatti hosszabb gólcsendet és először kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették. A szünetre végül három gólos hátránnyal vonultak az Építők (11:14)

A második félidő nagyon nehezen indult mind a két csapat számára, öt perc után is csak egy-egy gólt tudtak dobni a felek. A Veszprém nem tudott közelebb kapaszkodni az ellenfeléhez, bár Lékai régi, jó formájában kézilabdázott, a második játékrész felénél néggyel vezettek a franciák (18:22).  Az utolsó 10 percben Davis mester becserélte a kapuba Vladimir Cuparat is, aki hiába mutatott be nagy védéseket, a támadás továbbra is akadozott, 5 perccel a lefújás előtt 5 góllal vezetett a PSG (23:28). A második félidő végén Blaz Blagotinsek megkapta a harmadik kétperces büntetését is, ami el is döntötte a mérkőzés végét. Lékai Máté 9. góljával zárult a találkozó.

Végeredmény: Telekom Veszprém – Paris Saint-German 26:31

Ezzel tehát véget ért a Bajnokok Ligája 2019/2020-as csonka szezonja a Telekom Veszprém számára. Tegnap délután még sokan bíztunk abban, hogy idén átszakad a jég és mi emelhetjük magasba a trófeát, most sajnos nem csak ez, de harmadik hely is elúszott.

Ma 20:30-tól követhetjük élőben a Bajnokok Ligája döntőjét, ahol is a német THW Kiel és a spanyol Barcelona fog megközdeni.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: