Kezdődik a középdöntő - ma Brazília lesz az ellenfél

2021. 01. 20., Szerda, 15:49

Kezdődik a középdöntő - ma Brazília lesz az ellenfél

Brazília ellen kezdi meg ma este 6 órától a középdöntős menetelését a magyar válogatott az egyiptomi férfi kézilabda világbajnokságon.

Miután bravúros játékkal, egy góllal megvertük kedd este Németországot (Németország – Magyarország 28:29), mi végeztünk az A csoport első helyén, így a maximális 4 ponttal érkeztünk meg a ma kezdődő középdöntőbe. Mögöttünk Németország és Uruguay válogatottja jutott tovább az első számú középdöntős csoportba. Jelenleg mi állunk a középdöntős csoportunk élén, miután a velünk egy mezőnybe kerülő B csoportból az első helyen továbbjutó Spanyolország 3 pontot, a második lengyelek 2, míg a harmadik brazil válogatott csupán egy pontot hozott magával.

Nagyon fontos volt a keddi győzelem, nem csak a csoportelsőség megszerzése miatt, hanem mert „megérkeztünk” a VB-re. Az első két mérkőzés után, egy igazi csatát nyertek a magyar fiúk és most végre nem fogyott el a lendület és a kitartás. Gulyás István, a válogatott szövetségi kapitánya így értékelte a mérkőzést:

Mi stábtagok nagyon boldogok vagyunk, sokat készültünk erre a találkozóra. A fiúk élesek, fókuszáltak voltak, de továbbra is sok hiba van a játékunkban. Akár az első félidőben is megnyerhettük volna a találkozót, de a végjátékban hideg fejjel kézilabdáztak a fiúk, helyén volt a szívük. Az ilyen sikerek óriási lökést adnak mindenkinek, még jobban elősegítik a csapategységet, ami a további munkán is lendíteni fog

A mai napon Brazíliával kezdjük meg a középdöntő párharcait, ahol ismerős arcot is felfedezhetünk Rogerio Moraes személyében, aki a Telekom Veszprém beállósa. A Brazilok mindösszesen egy pontot hoztak magukkal a középdöntőbe. A csoportkörben egy nagyon izgalmas végjátékot hozó döntetlennel zártak a tavalyi EB győztes Spanyolország elleni mérkőzésen (29:29), ezt követően pedig Tunéziával is ikszeltek (32:32). A csoportkör utolsó mérkőzésén 10 góllal, 23:33-ra kikaptak Lengyelországtól.

A mai feladat tehát legyőzni a brazil válogatottat. A mieink magabiztosan várhatják a ma esti találkozót, ha sikerül legyőzni a dél-amerikaiakat, akkor nagyon nagy lépést teszünk a torna előtt kitűzött cél, vagyis a legjobb nyolc közé eléréséhez. A középdöntő további szakaszában először Lengyelországgal (01.23-án, 18.00-tól), aztán pedig Spanyolországgal (01.25-én, 18.00-tól). De messze még a vége, reméljük nagyon messze…

Hajrá fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: