2021. 01. 21., csütörtök, 11:45

Kormányinfó: 8 után is kimehetnek majd az utcára, akik beoltatták magukat

Gulyás Gergely csütörtök délelőtt ismertette a heti kormányülés döntéseit. A legfrissebb Kormányinfóból kiderült többek között, hogy védettséget igazoló okiratot (egy plasztikkártyát) kaphatnak, akik már megkapták az oltást vagy már átestek a koronavíruson. Az ő esetükben nem lesz értelme fenntartani az este 8 utáni kijárási tilalmat, de erről még nem döntött a kormány.

További fontosabb hírek:

 

Nem valószínű a korlátozások enyhítése

A kormány jövő héten dönt a korlátozásokról. Gulyás elmondta, hogy ha addig nem csökken lényegesen a  fertőzöttek száma vagy nem kezdődnek meg a tömeges oltások, akkor nincs lehetőség érdemi enyhítésre.

 

Béremelés a háziorvosoknak, fogorvosoknak

A kormány úgy döntött, hogy a béremelésből a háziorvosok is részesülnek. Attól függően milyen formáját választja a praxis-közösségnek. Három lehetőség van, de mindegyik esetben részesülnek a béremelésből és ez vonatkozik a fogorvosokra is. 

 

Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj

Február első napjaiban a nyugdíjasok megkapják a visszaépített 13. havi nyugdíj első részét. A lakásfelújításra új programot indítottak és átvállalta bizonyos szektorokban a bérek egy részének kifizetését.

 

Így választhatunk a vakcinák közül

Amikor valaki sorra kerül az oltási tervben, megkérdezik, hogy a rendelkezésre álló vakcinák közül melyikkel oltatná be magát. Ha nem áll rendelkezésre olyan, amivel beoltatná magát, akkor meg kell várnia, amíg beérkezik az országba és akkor újra értesítik a regisztrálót.

Marad a távoktatás

Az egyetemek a korábbi távoktatásban kezdik meg a második félévet.

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!