Hazai pályán 4 góllal győzte le a Telekom Veszprém az ukrán HC Motort

2021. 02. 18., csütörtök, 10:34

Hazai pályán 4 góllal győzte le a Telekom Veszprém az ukrán HC Motort

Tegnap este egy igencsak szorosnak mondható mérkőzésen négy góllal legyőzte a Telekom Veszprém az ukrán Motor Zaporozsje csapatát a Veszprém Arénában.

Nagyon gyors iramú játékkal kezdett mind a két csapat, gólt gól követett, azonban a mieinknek sikerült ellépniük az első játékrész elején. 10 percet követően már 7:4-re is vezettünk, Maqueda és Markussen nagyon jól lőtte át az ukrán falat. Davis mester folyamatosan rotálta a csapatot és friss játékosokat küldött a pályára, akik elől magabiztosan is kézilabdáztak, hátul azonban nem tudott összeállni úgy a védekezés, ahogy azt szerettük volna. A Motor-nak sikerült felkapaszkodnia az első félidő végén, így a csapatok döntetlen mellett mehettek szünetre. Félidőben Telekom Veszprém – HC Motor Zaporozsje 17:17.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abba maradt, nem tudott elszakadni a Veszprém a vendég együttestől. A félidő felénél még mindig csak egy góllal vezettek az Építők (25:24), a kapuban Corrales-t váltó Vladimir Cupara azonban új fényt hozott a játékba és több bravúrt is be tudott mutatni. Az utolsó percek is rengeteg izgalmat hoztak, először ellépett hárommal a Veszprém, majd a Motor kiegyenlített, de a végjátékban a veszprémieknek sikerült behúzni a meccset. Maqueda igazi vezéregyénisége volt a csapatnak, csakúgy, mint a szeptemberi első találkozón Nenadic, a spanyol jobbátlövő 10 gólig jutott. Mellette azonban érdemes kiemelni támadásban Margucot, Nilsont, és Markussent, hátul pedig Cuparat, aki védéseivel szinte megfordította a mérkőzés képét. Végeredmény Telekom Veszprém – HC Motor Zaprozsje 34:30.

Gratulálok a Motornak, mindig nehéz ellenük játszani, mert igazi harcosok. Második győzelmünk volt zsinórban, minden nap keményen edzünk, hogy egyre jobbak legyünk. Remélem, hogy folytatjuk ezt a győzelmi sorozatot. A csapat minden edzésen küzd, mert nagy dolgokért harcolunk. Köszönjük a szurkolók támogatását és várjuk őket vissza az Arénába, amint lehetséges

- nyilatkozta a mérkőzésbe nagyszerűen beszálló Vladimir Cupara.

 

 

Ezzel a győzelemmel a Telekom Veszprém óriási lépést tett a csoport második helyének megörzéséért! Szép volt fiúk! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!