A Telekom Veszprém magabiztosan nyerni tudott, a VKKFT alulmaradt a hétvégi bajnokikon

2021. 02. 22., hétfő, 14:54

A Telekom Veszprém magabiztosan nyerni tudott, a VKKFT alulmaradt a hétvégi bajnokikon

Hétvégén városunk mind a két elsőosztályú csapata pályára lépett a K&H Férfi Kézilabda Ligában. A Telekom Veszprém könnyedén, 13 góllal legyőzte az Orosházát, a Veszprémi KKFT azonban idegenben alulmaradt a Balatonfüreddel szemben.

Orosházi FKSE Linamar - Telekom Veszprém

Szombaton Orosházára látogatott el a magyar rekordbajnok, ahol egy kezdeti megtorpanást követően magabiztosan két vállra fektették a Békés megyeieket. A mérkőzés elején még partiban volt az Orosháza, az első 10 perc elteltével még mindig ők vezettek. Ezt követően magára talált a Telekom Veszprém és először gyorsan ledolgozták a hátrányukat, majd fokozatosan elszakadtak a házigazdáktól. Az első félidő végére pedig már jelentő előnyt szereztek meg a vendégek, a szünetre hét gólos veszprémi vezetéssel vonulhattak a csapatok. 

A második félidőben a Veszprém folytatta a lehengerlő játékát. Corrales remekelt a mieink kapujában, míg elöl szinte mindenki eredményes tudott lenni. Az 50. percben már 10 gól is volt a két csapat között, ezt pedig a játékrész utolsó harmadában még tovább növelte a bakonyi alakulat. Végül 13 gólos vendég siker született. A Veszprém legeredményesebb játékosa a csapat irányítója, Petar Nenadic volt, aki 8 találatig jutott, de érdemes még kiemelni Danil Shiskarevet, aki 8 gólig, valamint Andreas Nilsont, aki 5 gólig jutott. Végeredmény Orosházi FKSE Linamar – Telekom Veszprém 23:36.

 

 

Balatonfüredi KSE – Veszprémi KKFT

Éles József klubja tegnap este lépett pályára egy igazi megyei rangadón a Balatonfüred ellen. A fiatal veszprémiek legutóbb az Eger ellen játszottak egy végletekig kiélezett mérkőzést, ahol is egy góllal alul maradtak a Heves megyeiekkel szemben. A Balaton parti alakulat magabiztosan várhatta a találkozót, ők ugyanis az idei három mérkőzésükből mind a hármat megnyerték. 

A találkozó elején végig fej-fej mellett haladt a két csapat, egy gólnál többel egyikük sem tudott elszakadni a másiktól. Míg a hazaiaknál a szélsők remekeltek, addig nálunk Éles Benedek volt a csapat vezére, 20 perc játékidőt követően, már 5 gólnál tartott. Az első félidő vége előtt 5 perccel tudott elszakadni a házigazda Balatonfüred, a félidőre 3 gólos előnyre tudtak szert tenni. A második félidőben nem változott a játék képe, a fürediek tartani tudták az előnyüket, a VKKFT pedig nem engedte őket nagyon elszakadni. Tombor Csaba tanítványai nagyot küzdöttek, de a Balatonfüred rutinos játékosai nem engedték a veszprémieket felkapaszkodni. Az utolsó percben azért megmutatták a fiatalok mit tudnak, először Éles Benedek találta be, majd hátul Borbály hárított egy lövést, végül pedig Hári Levente gólja zárta a mérkőzést. Végeredmény Balatonfüredi KSE – Veszprémi KKFT 29:26.

 

 

A Telekom Veszprém továbbra is a tabella első helyét foglalja el, a Veszprémi KKFT azonban a tegnapi vereséget követően a 11. helyre csúszott vissza. Ez azonban jelenleg nem mutatja a bajnokság valós képét, ugyanis a koronavírus okozta halasztások miatt a lejátszott mérkőzések száma nem mindenkinél egyeznek meg. 

 

 

A Telekom Veszprém legközelebb a Bajnokok Ligájában lép pályára, csütörtökön este a PPD Zagreb otthonában folytatják a csoportkör küzdelmeit. A Veszprémi KKFT-nek most egy rövidebb pihenője lesz, a következő mérkőzésüket ugyanis majd csak március 4-én játszák a Dabasi KC VSE ellen.

 

Hajrá Veszprém!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!