2021. 03. 03., szerda, 14:48

Az év gazdái - Élelem és víz nélkül hagyták hátra kölyökkutyájukat költözéskor

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi és egy nő ellen, akik a vád szerint az addig általuk nevelt állatot költözésükkor magára hagyták.

A vád szerint a férfi és élettársa 2020 áprilisában vették magukhoz várpalotai társasházi lakásukba a kölyökkutyát. A vádlottak két hónappal később azonban sietve, ismeretlen helyre költöztek, a kulcsra zárt lakásban pedig élelem és víz nélkül hátrahagyták az akkor három hónapos kiskutyát. A társasház lakói az állat hangos ugatására még aznap felfigyeltek, és szóltak a ház gondnokának, aki miután a lakáshoz pótkulccsal rendelkezett, bement és megtalálta az állatot. Mivel a kutya tulajdonosait nem tudták elérni, az ebet menhelyre szállították.

 

forrás: UK pets

A vádlottak nem törődtek az állat sorsával, a nő csak több mint fél év múltán érdeklődött a társasház tulajdonosánál a kutyával kapcsolatban, amely élelem és víz nélkül egy héten belül elpusztulhatott volna. Az ügyészség vádiratában a férfival szemben elzárás büntetés, míg a nővel szemben közérdekű munka kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé.

 

Szerintetek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!