2021. 03. 06., szombat, 17:12

Nem elfelejteni! Hétfőtől már mindenhol kell hordani a maszkot Veszprémben

Az utóbbi időszakban durván megemelkedett a napi új koronavírusos megbetegedések száma, ezért a kormány csütörtökön úgy döntött, hogy további intézkedéseket hoz. A szigorítások érintették a kötelező maszkhasználatot is.

Tavaly novemberben tették kötelezővé a közterületeken is a maszkhasználatot az országban, a 10.000 főnél nagyobb lakosságszámú városokban a helyi polgármestereknek kellett dönteniük arról, hogy az adott város mely részein lesz kötelező a szájat és orrot eltakaró maszkot viselni. Akkor a veszprémi önkormányzat meg is határozta városunkban, hogy hol kell viselnünk maszkot, ám ez a határozat hétfőtől érvényét veszti.

Itt vannak a részletek: Március 22-ig bezár minden üzlet és szünetel minden szolgáltatás

Itt vannak a részletek: Március 22-ig bezár minden üzlet és szünetel minden szolgáltatás

Múlt hét óta adagolja folyamatosan a kormány, hogy újabb szigorítások lehetnek az elkövetkezendő hetekben, Orbán Viktor egyenesen az egész járvány legnehezebb két heteként jelölte meg a következő időszakot. A megbetegedések száma rohamosan nőni kezdett, csütörtökön már rekord közeli, 6278 új...

A csütörtökön kihirdetett intézkedések következtében ugyanis, az országban hétfőtől immár mindenhol kötelező a maszkhasználat. Az új rendelet szerint ugyanis

A  települések belterületén, az  utcán és a  közterületen – az e  rendelet szerinti kivétellel – mindenki köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

 

Kivételt ez alól csak a hatodik életévét be nem töltött gyermekek, valamint az értelmi, vagy vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személyek képezik.

 

Nem elfelejteni!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!