2021. 03. 24., Szerda, 19:50

Történelmi bravúr: a Telekom Veszprém és a Veszprémi KKFT is bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe

Este tartották a Tippmix Férfi Magyar Kupa negyeddöntőinek az összecsapásait, ahol is mind a két veszprémi csapat továbbjutott az áprilisi Final Fourba. A Telekom Veszprém hazai pályán a Ferencvárost győzte le, míg a Veszprémi KKFT a Csurgót ütötte ki idegenben.

Telekom Veszprém

A Telekom Veszprém hazai pályán fogadta a nagyon foghíjasan kiálló Ferencváros csapatát. A fővárosi alakulat „első számú” csapatából egyedül Nagy Bence volt bevethető, a többiek sérülések és koronavírus miatt nem tudtak pályára lépni. Az utánpótlás játékosokkal kiálló FTC azonban így sem szégyenkezhetett, bő tíz percig nagyon szépen tartották a ritmust a Veszprémmel. Ezt követően aztán fokozatosan kinyílott az a bizonyos olló és egyre inkább elszakadt az Építők az ellenfelétől. Manaskov góljával már öttel vezetett a Telekom Veszprém a 21. percben (15:10). Nagy Bence fantasztikusan vitte a hátán a vendégeket, de egy maga nem volt elég a Veszprém ellen. Az első játékrész Lékai találatával zárult, ezzel pedig egy magabiztos 7 gólos előnyt harcoltak ki maguknak 30 perc játékidőt követően. Félidőben Telekom Veszprém – Ferencvárosi TC 22:25.

A második félidő egy szép Mahé góllal kezdődött, majd Yahia és Shishkarev is betalált a vendégek kapujába. A 42. percben Blaz Blagotinsek góljával már tíz volt a két csapat között (31:21). David Davis meseter pedig kihasználta az alkalmat, hogy ha már benevezett több fiatalt, akkor pályára is küldi őket. Lukács Péter, Dörnyei Borisz, Ilic Zoran és Palasics Kristóf is értékes játékperceket kaptak, amiket meg is háláltak. A mérkőzés utolsó percei pedig róluk szóltak, Palasics Kristóf több szép védést is bemutatott, míg Veszprém utolsó három gólját a csapat fiatal jobbszélsője, Dörnyei Borisz szerezte. Végeredmény Telekom Veszprém – Ferencvárosi TC 42:30.

Veszprémi KKFT

Nagyon jól, motivált játékkal kezdte a mérkőzést a VKKFT a Csurgói KK otthonában. Fazekas Gergő góljával magukhoz is ragadták a vezetést a fiatal veszprémiek, majd nagyon hamar kialakítottak egy tetemes előnyt. 5 perc után már 1:4-re vezetett a Veszprém. A hazaiak nagyon sok hibával játszottak, de az sem segített a helyzetükön, hogy Ágoston Áron parádézott a mieink kapujában. Negyedóra játékot követően, Seregi Mátyás találatával már 6 góllal vezetett a VKKFT (3:9). A Veszprém nagyon keményen védekezett, a csurgóiak pedig nem találták az ellenszert Ágostonra, ezt pedig az is jól példázza, hogy az 5. góljukat csak a 21. percben tudták megszerezni (5:12). Tóth Péter góljával ért véget az első játékrész, a VKKFT 7 gólos előnnyel mehetett a szünetre. Félidőben Csurgói KK – Veszprémi KKFT 6:14.

A második félidőben is remekelt a „kis Veszprém”, Éles Benedek góljával a 37. percben 8 góllal vezettek már (10:18). Ágoston Áron lehúzta a redőnyt a veszprémi kapuban és sorra mutatott be bravúrosabbnál bravúrosabb védéseket. A 42. percben Hári találatával bár már kilenccel ment a VKKFT, ekkor jött egy kisebb gólcsend a vendégeknél és a Csurgó rövid időn belül fel tudott zárkózni -4-re (17:21). Az második játékrész utolsó harmadában bár látványosan feljavult a Csurgó játéka, nem bírtak lépést tartani Fazekasékkal. A VKKFT nagyon szép játékkal, megérdemelten győzött a találkozón. Végeredmény Csurgói KK – Veszprémi KKFT 22:26.

Leírni is nagyszerű, az április 10-11 között megrendezésre kerülő Magyar Kupa négyes döntőjében két veszprémi csapat is ott lesz! Azt eddig is mindenki tudta, hogy a Veszprém a magyar kézilabdázás egyik központja, ezzel azonban egy új szintre léphettünk! A két veszprémi alakulaton kívül a címvédő MOL-Pick Szeged és a Balatonfüredi KSE jutott be a legjobb négy közé.

Mit szólnátok egy veszprémi házidöntőhöz?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: