2021. 03. 30., Kedd, 11:14

Csütörtökön újra pályára lép a BL-ben a Telekom Veszprém

A héten elkezdődnek a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának az egyenes kieséses küzdelmei, csütörtök este a HC Vardar otthonába látogat el a Telekom Veszprém.

Miután az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) úgy döntött, hogy a koronavírus miatti bonyodalmak okán minden csapat továbbjut a csoportkörből, némileg átalakult a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza. A B csoport második helyén végzett Telekom Veszprém az A csoport utolsó előtti helyén zárt HC Vardar 1961 ellen küzdhet meg a legjobb nyolc közé jutásért.

Az észak-macedón csapat mindösszesen 9 pontot tudott gyűjteni a csoportmérkőzések során, 3 győzelem és 3 döntetlen mellett 8 vereséget szenvedtek el. A mieink 9 győzelemmel, 2 iksszel zárták a csoportkört, mindösszesen háromszor maradtak csak alul. A két mérkőzéses párharc első felvonásában csütörtök este, 18.45-től küzd meg egymással a két csapat a Szkopjéban, a visszavágóra jövőhéten csütörtökön kerül sor a Veszprém Arénában. Ha sikerül túljutni a kétszeres BL győztes észak-macedón csapaton, akkor a HBC Nantes – Lomza Vive Kielce párharc nyertesével küzdhet meg a Veszprém a kölni Final4-ba jutásért. David Davis a veszprémiek vezetőedzője a következőképpen nyilatkozott a Vardar elleni mérkőzésről:

A Vardar egy kétszeres Bajnokok Ligája győztes csapat. Mindig nehéz ellenük játszani, még akkor is, ha most csak a hetedik helyet tudták megszerezni. Voltak problémáik idén, ahogyan mindenkinek. Nem sikerült jó eredményeket elérni, de minden ellenfelükkel versenyben voltak. Talán csak a Kielce ellen kaptak ki több góllal. Nem becsülhetjük le őket egy percre sem. Ébernek kell lennünk, és készen állni a harcra, mert a Vardar az utolsó pillanatig küzdeni fog. Nem a legjobb ellenfelet kaptuk a legjobb 16 között. A szezon legjobb teljesítményét kell nyújtanunk, ha tovább szeretnénk menetelni.

A nyolcaddöntő további mérkőzései:

  • HBC Nantes - Lomza Vive Kielce (márc. 31.)
  • MOL-Pick Szeged - THW Kiel (márc. 31.)
  • HC Motor - HC Meskhov Brest (ápr. 1.)
  • RK Celje Pivovarna Lasko - PSG Handball (ápr. 1.)
  • HC PPD Zagreb - SG Flensburg Handewitt (ápr. 1.)
  • FC Port - Aalborg Handbold (ápr. 1.)
  • Elverum Handball - Barca (ápr. 2.)

Nagy koncentráltság és küzdelem kell csütörtök este és akkor meglehet a párharc első fele.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: