2021. 04. 01., Csütörtök, 21:58

K.O.! A Veszprém 14 góllal ütötte ki a Vardart idegenben

Kőkemény védekezéssel és magabiztos támadójátékkal, 14 góllal legyőzte a Telekom Veszprém a HC Vardar 1961 csapatát a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első találkozóján. Ezzel úgy néz ki el is dőlt a továbbjutás sorsa.

Veszprémi góllal kezdődött a találkozó, Manuel Strlek talált be az észak-macedónok kapujába, majd a másik szélsőnk Gasper Marguc is eredményes volt. Tíz percet követően Borozan góljával már hárommal is mentünk, a védekezésünk nagyon kemény és precíz volt, amit a kapusteljesítmény meg is koronázott. A Veszprém lényegileg már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést, a 26. percben Yahia találatával már kilenccel vezettünk, majd jött újra Marguc, akinek a góljával már 10 volt közte (9:19). Ezt az előnyt pedig a szünetre is megtartották az Építők. Félidőben HC Vardar 1961 – Telekom Veszprém 11:21.

A második félidő szintén veszprémi találattal indult, ezúttal Marguc kezdte a gólgyártást. A Vardar nem tudott mit kezdeni a Veszprém játékával, a mieink elől rendre eredményesek voltak, hátul pedig sziklaszilárdan állták útját a macedónok támadásainak. A szkopjei csapat 9 gólnál nem is tudott feljebb kapaszkodni, a Veszprém viszont gálázott, olyannyira, hogy 5 perccel a vége előtt Tönessen találatával 17 góllal vezettünk (22:39). Az utolsó percben végül egy hazai góllal zárult, azonban ez már szépítőtapasznak sem volt elég. A Telekom Veszprém ezen a mérkőzésen leiskolázta a hazai pályán játszó Vardar együttesét. A veszprémiek legeredményesebbje a csapat jobbszélsője, Gasper Marguc lett, aki 8 találatig jutott. Végeredmény HC Vardar 1961 – Telekom Veszprém 27:41.

A lehető legjobban felkészültünk a mai találkozóra. Optimista voltam, de mégis teljesen más meccset vártam. Elégedett vagyok a csapattal, mindenki komolyan vette a dolgát. Jól kezdtünk, és nem fogyott el ez a kezdeti lendület. Gratulálok a csapatomnak, nem csak ehhez a mérkőzéshez, hanem az egész héthez, kiválóan dolgoztak. Szeretnénk elérni a Final4-t, így minden további összecsapáson így szeretnénk játszani.

- nyilatkozta a győztes mérkőzést követően David Davis mester.

Aligha maradt bárkiben kérdés azzal kapcsolatban, hogy ki jut tovább ebből a párharcból. A nyolcaddöntő második mérkőzésére jövő hét csütörtökön kerül sor, akkor hazai pályán fogadjuk az észak-macedónokat. Reméljük ez a lendület kitart egészen a Final4-ig!

Bravó srácok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: