2021. 04. 07., szerda, 13:44

Felkészültek voltak a veszprémi boltok - Szinte minden kinyitott, kikerültek a létszám táblák a bejáratokra

Miután kedd este Orbán Viktor bejelentette, hogy elértük a 2,5 milliós beoltottat, másnap érvénybe is léphettek az enyhítések.

Ezek között szerepelt a kijárási tilalom módosítása este 10-től hajnali 5-ig, a szolgáltatások március 8-i állapotának visszaállítása, valamint kinyithattak a fodrászok, kozmetikák és más üzletek is, melyek hajnali 5-től fél tízig tarthatnak nyitva viszont biztosítani kell, hogy tíz négyzetméterenként csak egy vásárló legyen az üzletben.

Megvan a 2,5 millió beoltott, szerdától nyithatnak az üzletek

Megvan a 2,5 millió beoltott, szerdától nyithatnak az üzletek

Elérte a 2,5 milliót a beoltott magyarok száma, így szerdától nyithatnak az üzletek, újraindulhatnak a szolgáltatások – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök legújabb Facebook-videójában.

A legtöbben örültek a nyitásnak és rögtön ki is használták az alkalmat. Városunkban is az üzletekben már nagy munka folyt a napokban, hogy ha elérjük a 2,5 milliót, azonnal nyithassanak. Így is lett, a belvárosban sétálgatva látható, hogy az üzletek 90 százaléka a Stop Shopban és a Plázában is újra kinyitott sőt, a legtöbb helyen már kihelyezték azokat a táblákat is, melyek mutatják, hogy a szabályok értelmében egyszerre hány vásárló tartózkodhat az üzlethelyiségben, mely a bolt nagyságától függően eltérő. Így például az Intersparba 403 vásárló tartózkodhat, míg a plázában található telefonos sziget pultjánál mindössze 1 ember lehet.
 

 

Gyakori és ötletes megoldás az is, amivel például a Pepco-ban, az új Hádában, DM-ben és a Rossmanban találkoztunk, hogy annyi kosarat helyeztek ki a bejáratnál, ahány vásárló egyszerre lehet a boltban, amikor pedig ezek elfogynak, az érkezőket megkérik, hogy kívül várakozzanak. A városban még nem találkoztunk kígyózó sorokkal, de délután még más is lehet a helyzet, bár a tumultus a boltok nyitvatartási idejének meghosszabbításával most még inkább elkerülhető mint eddig.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!