2021. 04. 09., péntek, 09:53

Ismét győzött a Veszprém, bejutott a BL negyeddöntőbe

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján is legyőzte a Telekom Veszprém a Vardar csapatát, és továbbjutott a torna legjobb nyolc csapata közé.

Az első mérkőzésen, idegenben aratott 14 gólos győzelem kellő magabiztosságot adott a Veszprémnek, hogy felszabadultan és önfeledten kézilabdázhassanak a hazai pályán. Omar Yahia találatával kezdődött a találkozó, majd az első percekben gólt gól követett. A 6. percig bírt lépést tartani a vendégcsapat a házigazdákkal, de ezt követően a Veszprém el tudott szakadni az észak-macedónoktól. Borozan, Shishkarev és Yahia góljainak köszönhetően már hárommal is vezettünk (9:6). Majd Nenadic percei következtek, aki ha éppen nem a Vardar kapujába talált be, akkor nagyszerű labdákat osztott ki Andreas Nilssonnak. A szünetre végül egy kényelmes, öt gólos fórral vonulhattak az Építők. Félidőben Telekom Veszprém – HC Vardar 1961 20:15.

 

Csakúgy, mint az első játékrész, a második is egy hazai találattal kezdődött, Tönnessen vette célba a szkopjei csapat kapuját. A védekezés a mai mérkőzésen is rendben volt, nem is tudott közelebb zárkózni a Vardar. Shishkarev és Nilsson pedig rendre szállították a gólokat. A 40. percben, Strlek találatával először volt a mérkőzésen 10 gól a különbség (30:20). A végjátékban pedig azt is megengedhette magának David Davis mester, hogy pályára küldje a 18 éves Lukács Pétert (akinek ez volt élete első Bajnokok Ligája szereplése), aki egy nagyon szép gólpasszt is kiosztott. A mérkőzés legeredményesebb játékosai Andreas Nilsson és Danil Shishkarev lettek, akik egyaránt 6-6 gólt szereztek. Végeredmény Telekom Veszprém – HC Vardar 1961 39:30.

 

Kettős győzelemmel, összesítésben 80:57-es eredménnyel a Telekom Veszprém jutott tovább a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, ahol majd a francia HBC Nantes csapatával kell megküzdeniük a kölni Final4-ba jutásért. Emellett pedig kialakult a teljes negyeddöntős párosítás is, a Barcelona a Meshkov Bresttel, a PSG a német THW Kiellel, míg a Flensburg az Aalborggal fog játszani.

Örülök a csapatnak, jól játszottunk mindkét meccsen. Nagy tiszteletet mutattunk a Vardar felé, nyerni akartunk ma is. Szerettünk volna jó hangulatot teremteni az öltözőben a közelgő Magyar Kupa négyes döntő előtt. Mindig nyerni szeretnénk és jobbak lenni nap mint nap.

- értékelte a mérkőzést követően a három találatig jutó Omar Yahia.

 

 

Ez a mérkőzés reméljük tökéletes felkészülésként szolgált a vasárnap kezdőd Magyar Kupa négyes döntőjére, ahol is a Telekom Veszprém a Balatonfüred ellen lép pályára először.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!