2021. 04. 12., hétfő, 08:45

A Telekom Veszprém döntőt, a VKKFT bronzmeccset játszik hétfőn

Tegnap este elkezdődött az elődöntőkkel az idei Magyar Kupa négyes döntője, ahol a Telekom Veszprém a Balatonfüred ellen, míg a Veszprémi KKFT a Szeged ellen lépett pályára.

Vasárnap este kezdetét vette Szigetszentmiklóson a Magyar Kupa Final4-ja, ahol is a címvédő MOL-Pick Szeged mellett három Veszprém megyei csapat – a Telekom Veszprém, a Veszprémi KKFT és a Balatonfüredi KSE – is kvalifikálta magát a legjobb négybe. Az elődöntőben a rekorderbajnok Telekom Veszprém a Balatonfüredet fektette két vállra, míg a másik mérkőzésen a Tisza partiak gyűrték maguk alá a fiatal VKKFT-t.

 

Telekom Veszprém – Balatonfüredi KSE

Füredi góllal kezdődött a mérkőzés, Topic Petar talált be a mieink kapujába, de Kentin Mahé gyorsan válaszolni is tudott. Az ötödik percig bírták a balatonpartiak a Veszprém tempóját, ezt követően már nem tudtak ritmusban maradni az Építőkkel. Vladimir Cupara remekelt a Veszprém kapujában, míg támadásban Davis mester jól forgatta a csapatát és megállíthatatlanul mentek előre. A Balatonfüred közel 10 percig nem tudott betalálni, amit a Veszprém ki is használt és negyedóra játékidőt követően már 7 góllal vezetett (10:3). A védések mellett Cupara a gólszerzők közé is feliratkozott a 18. percben, amikor az ellenfél üres kapujába ívelte a labdát. Az első félidőben már el is dőlt a mérkőzés, a 28. percben Moreas találatával a Veszprém már 21 gólnál járt és először a mérkőzésen 10 volt a két csapat között (21:11). Félidőben Telekom Veszprém – Balatonfüredi KSE 23:12.

 

A második félidőben sem vett vissza a tempójából a Telekom Veszprém. Cupara maradt a második félidőben is a kapuban és továbbra sem könnyítette meg a füredi játékosok gólszerzését. Kevesebb, mint 7 percre volt szükséges a Veszprémnek, hogy elérje a 30 gólt. (30:14). A Balatonfüred tehetetlen volt a Veszprém játékával szemben, érezni is lehetett, hogy fejben inkább már a bronzmérkőzésre koncentrálnak. 12 perccel a mérkőzés vége előtt, Maqueda találatával már 20 góllal vezettünk (38:18). Az utolsó percekben már mindkét oldalon becsúszott egy-egy technikai hiba, de ez nem változtatott semmin, 9 másodperccel a lefújást megelőzően Lékai Máté megdobta a Veszprém 43. gólját is. A mérkőzés legeredményesebb játékosa Jorge Maqueda lett, aki 7 lövésből 7 gólt szerzett. Végeredmény Telekom Veszprém – Balatonfüredi KSE 43:26.

 

Veszprémi KKFT – MOL-Pick Szeged

A címvédő MOL-Pick Szeged nagyon motiváltan kezdte a mérkőzést, és az első perctől kezdve azt mutatták, hogy egy kicsit sem ingadta meg őket a Bajnokok Ligájából való kiesés. A félidő elején, bár végig rohant az eredmény után a VKKFT, még tudták tartani az eredményt a Szegeddel. A 10. perctől aztán kinyílt az olló és Tisza partiak fokozatosan elszakadtak Éles Benedekéktől. A 19. percben Kasparek góljával már 7 góllal is vezettek (7:14). A Veszprém védekezése nem állt össze, a Szeged, kihasználva a fizikai fölényüket is, átrohantak a VKKFT védőfalán. A 22. percben Bodó találatával először vezetett 10 góllal a Szeged, amelyet követően Tombor Csaba ki is kérte a második idejét. Hiába küzdöttek és akartak a veszprémi fiatalok, nem lehetett megállítani a Szegedet. Félidőben Veszprémi KKFT – MOL-Pick Szeged 11:23.

 

A második félidőben a Szeged kapujába beálló Mirko Alilovic mutatta meg, hogy mit jelent, amikor le van húzva a roló, számos bravúrt mutatott be. Becsületre méltó volt, hogy a Veszprém nem adta fel és ment előre a saját játékával. A 45. percben két üres kapus gólt is tudtak szerezni a veszprémiek, először Vajda Huba, majd Borbély Ádám talált be (18:31). Az utolsó perekben még betalált Fazekas Gergő és Éles Benedek is, de ez már csak a végeredmény kozmetikázására volt elegendő. A VKKFT ezúttal nem tudta megnehezíteni a 41 gólig jutó Szeged dolgát, azonban az, hogy itt vannak a négyes döntőben és a legjobbak ellen játszhatnak, az már önmagában siker. A VKKFT két legeredményesebbje Fazekas és Éles lettek, akik egyaránt 5-5 találatig jutottak. Végeredmény Veszprémi KKFT – MOL-Pick Szeged 21:41.

 

Ez pedig azt jelenti, hogy a mai helyosztó mérkőzéseken először este 17.30-tól a Balatonfüredi KSE és a Veszprémi KKFT lép pályára a bronzéremért, majd jön a várva várt döntő a címvédő MOL-Pick Szeged és a rekorderbajnok Telekom Veszprém között 19.45-től. Micsoda bravúr lenne, ha két veszprémi csapat is felállhatna a dobogóra!

 

Hajrá Veszprém!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!