2021. 04. 13., Kedd, 09:55

Győzött Veszprém, hazatért a kupa

A Magyar Kupa négyes döntőjének második napja bőven tartogatott izgalmakat a kézilabda rajongók számára, a Telekom Veszprém egy végletekig kiélezett, óriási csatában visszahódította a Magyar Kupát a Szegedtől, míg a Balatonfüred csak büntetőpárbajban tudta legyőzni a fiatal Veszprémi KKFT.

Döntő: Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged

Már a mérkőzés kezdetén érezni lehetett, hogy igazi parázs döntőnek lehetünk tanúi. A Szeged nagyon kemény védekezéssel kezdte a mérkőzést, Moraes csak a 3. percben tudta megszerezni a Veszprém, és egyben a mérkőzés első gólját. A csapatok végig fej-fej mellett haladtak, hol a Szeged, hol a Veszprém vezetett. A 13. percben Jonas Kallman góljával ellépett a címvédő kettővel, ám az Építők egyenlíteni tudtak, sőt a 25. percben Nenadic találatával már mi vezettünk (13:11). Az első félidőben már érezni lehetett, hogy a védekezés fogja dominálni a mérkőzést, és hogy nem lesz annyi gól, mint az elődöntőkön. A szünetre a Veszprém meg tudta őrizni az előnyét. Félidőben Telekom Veszprém – Mol-Pick Szeged 14:12.

A Telekom jobban kezdte a második félidőt, Moraes és Mahé két gyors góljával először volt három a különbség. Ha gólokból nem is volt sok, kétperces büntetésekből annál is inkább, összesen a két csapatnak 15 büntetést osztottak ki a játékvezetők. Bár a Szegednek többször is ott volt a visszakapaszkodás lehetősége a kezükben, nem tudtak élni vele, a Veszprém őrizni tudta a 2-3 gólos fórt. Az 52. percben Dejan Manaskov lőtte a szegedi üres kapuba a labdát, amivel már 4 volt közte (23:19). Az utolsó percekben érezte a Szeged, hogy kellenek a gyors gólok, így igazán felpörgött a mérkőzés vége. 30 másodperccel a lefújás előtt Kasparek még betalált Cuparának és feljöttek egy gólra, de nem tudták kivédekezni a Veszprém támadását, amit Nenadic magabiztosan értékesített.

Végeredmény: Telekom Veszprém – Mol-Pick Szeged: 28:26.

Gratulálok a játékosoknak és a Szurkolóinknak! Első Magyar Kupámat nyertem, nem is lehetnék boldogabb. Ezért jöttünk ide. Ilyen egy döntő, sok minden megtörténhet. Ma remek volt a védelmünk és a kapus teljesítmény is. Mindig nehéz Juan Carlos Pastor csapatai ellen játszani. Gratulálok mindenkinek még egyszer!

- nyilatkozta az első Magyar Kupa győzelmét ünneplő David Davis a mérkőzést követően. A Veszprém ezzel összességében 28x-os Magyar Kupa győztesnek mondhatja magát!

Bronzmérkőzés: Balatonfüredi KSE – Veszprémi KKFT

Nem csak a döntő, hanem az azt megelőző bronzmérkőzés is egy végletekig kiélezett párharc volt a két Veszprém megyei alakulat között. Úgy tűnt, hogy a Füredből többet kivett az elődöntős összecsapás és fáradtabban kezdték a mérkőzést. A VKKFT pedig megmutatta, hogy mit is jelent az a fiatalos tűz, amit az egész szezonban képviseltek. Szmetán és Fazekas góljával már 0:2-re vezetett a Veszprém a harmadik percben. Gól gólt követett, de a Füred nem tudta beérni a Veszprémet. Borbély Ádám nagyszerűen védett és több fontos lövést is hárított. A 22. percben Kristóf Mátyás góljával már háromra tudta növelni az előnyét Éles József csapata (6:9). A Balaton partiak azonban nem adták fel és még a szünet előtt egyenlíteni tudtak, sőt a 29. percben a vezetést is átvettét (11:10). Majd jött a veszprémi roham, nagyjából ötven másodperc alatt kétszer is eredményes volt a VKKFT, aminek köszönhetően előnnyel fejezhették be az első játékrészt. Félidőben Balatonfüredi KSE – Veszprémi KKFT 11:12.

A második félidőben is egymás mellett haladtak a csapatok, de a Veszprém továbbra is tartani tudta az előnyét. A 49. percben Kemény László góljával egyenlíteni tudott a Füred (21:21). Majd az utolsó percekben jött a dráma. A Veszprém két góllal el tudott menni, de a Balatonfüred nem adta fel és 10 másodperccel a vége előtt kiegyenlítettek. Tombor Csaba időt kért és megbeszélték az utolsó támadásuk taktikáját, ezt azonban a Balaton parti együttes kivédekezte, így büntetőpárbaj következett. A hétmétereseknél kiérződött a tapasztaltabb füredi játékosok rutinja, akik magabiztosabban álltak oda vonalhoz. A Veszprémnél három játékos is büntető rontott, míg a Füred, egy kivételével, értékesíteni tudta a heteseit. Végeredmény Balatonfüredi KSE – Veszprémi KKFT 28:27 (büntetődobásokkal).

Ezzel tehát véget ért a Magyar Kupa idei kiírása. A végső sorrend a következő lett:

  1. Telekom Veszprém
  2. MOL-Pick Szeged,
  3. Balatonfüredi KSE
  4. Veszprémi KKFT

Ez a négyes döntő több szempontból is emlékezetes marad. Először volt ugyanis két csapatunk a Magyar Kupa legjobb négy csapat között, a Telekom Veszprém visszahódította a serleget, a VKKFT pedig ismét bebizonyította, hogy ott van a helyük a legjobbak között. Egy biztos, aki követte a két napos kupamérkőzéseket, az tudja, hogy az igazi nyertese ennek Veszprém városa, aki két fantasztikus csapatát láthattuk profi szinten kézilabdázni.

Gratulálunk mindegyik csapatnak!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: