2021. 04. 15., csütörtök, 12:18

11 góllal győzte le a Telekom Veszprém idegenben a Fradit

Szerda este a Ferencváros hazai pályán fogadta a Telekom Veszprém csapatát a férfi kézilabdaligában. A Veszprém magabiztos játékkal, 11 góllal győzte le a fővárosi alakulatot.

Tönnesen góljával kezdődött a mérkőzés, amire egyből érkezett is a hazai válasz. Maqueda, majd Shishkarev góljával már 3 góllal is vezettünk a 7. percben (2:5). A Veszprém magabiztosan kezdte a mérkőzést és már az elején magabiztos előnyt tudott kiharcolni magának. 10 percet követően már 4:8 volt az állás az Építők javára. A rekordbajnok már az első félidőben el akarta dönteni az összecsapást, a kemény védekezés mellett, gyors és pontos támadójátékokból voltak eredményesek. 5 perccel a vége előtt Moraes góljával hétre növelték az előnyüket (10:17). A Ferencváros nem tudott közelebb kapaszkodni a vendégekhez, a Veszprém 8 gólos fórral mehetett a szünetre. Félidőben Ferencvárosi TC – Telekom Veszprém 11:19.

 

A második félidő is veszprémi góllal kezdődött, Lékai Máté meglőtte a csapat 20. gólját. A 35. percben, először a mérkőzésen, 10 gól volt a különbség a két csapat között (13:23). Mind a két szélsőnk nagyon jó formát fogott ki, Strlek és Shishkarev is sorra szállították a gólokat. David Davis ismét benevezett két fiatalt is a keretbe, Ilic Zorant és Lukács Pétert. A fiatal jobbátlövő, Ilic Zoran pedig be is talált a 48. percben, amivel 12 gólosra növelte a csapata előnyét (21:33). A második félidő utolsó harmada két nagyszerű Moraes góllal kezdődött, majd Manaskov és Blagotinsek is betalált a hazaiak kapujába. Az utolsó percekben magára talált a Ferencváros is és 4 gólt dobtak zsinórban, ez azonban már csak a végeredmény kozmetikázására volt elegendő. A Veszprém legeredményesebb játékosa a csapat jobbszélsője, Danil Shishkarev lett, aki 8 lövésből 8 gólt szerzett. Végeredmény Ferencvárosi TC – Telekom Veszprém 28:39.

Jó mérkőzés volt mai. Két napja játszottunk, és nehéz ez a hét. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntő után már a Magyar Kupában kellett bizonyítanunk. Büszke vagyok a srácokra, mivel nehéz felpörögni egy kupagyőzelem után. Sok sikert az FTC-nek, hiszen ők most kezdik a szezont.

- értékelt a mérkőzést követően David Davis vezetőedző.

A Veszprém legközelebb szombaton lép pályára délután öt órától, amikor is a Balatonfüred ellen mérkőznek meg idegenben.

Szép volt fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!