2021. 04. 26., Hétfő, 10:58

Továbbra is veretlen a Telekom Veszprém, idegenben győzték le a Komlót

Pénteken a Sort36-Komló csapatához látogatott el a Telekom Veszprém a K&H Férfi Kézilabda Ligában. Ha már elmentek, el is hozták a Baranya megyei csapattól a két pontot.

A magyar rekorderbajnok Telekom Veszprém a Sport36-Komló csapatához látogatott bajnokság utolsó harmadában. A hazaiak az első támadáskor egyből ki is harcoltak egy büntető, amit viszont a veszprémi hálóőr, Rodrigo Corrales hárítani tudott. Gasper Marguc szerezte meg a mérkőzés, és a Veszprém első gólját. A vendégek már a mérkőzés elején el tudtak szakadni a hazai csapattól, 8 percet követően, már 3 góllal is vezettek (1:4). Corrales több fontos védés is bemutatott, aminek hatására az Építők 5 góllal is elhúztak 20 percet követően (5:10). A veszprémi utánpótlásból Komlóra érkező Melnyicsuk Viktor góljai meccsben tartották a hazaiakat, de közelebb kapaszkodni már nem tudtak. Az első játékrész utolsó percében két vendég játékost, Andreas Nilsont és Jorge Maquedat is kiállították két percre, de így is 6 gólos előnnyel mehetett a szünetre a Veszprém. Félidőben Sport36-Komló – Telekom Veszprém 9:15.

Kettős emberhátrányban kezdte a második félidőt a Veszprém, Lékai lövését Aleksander Durdevic hárította, majd a következő támadásban be is találtak a hazaiak. A következő négy percben záporoztak a gólok, vendégoldalon Borozan és Lékai értékesítette a lövéseit, míg a Komló négyszer volt eredményes és felkapaszkodtak mínusz háromra (15:18). A Veszprém azonban nem engedte ki az előnyt a kezéből, sőt 10 perccel a vége előtt ismét 6 gólra növelték az előnyüket (18:26). Az utolsó percekre aztán több technikai hiba is becsúszott mind a két csapatnál, végül a lefújás előtt még Manaskov és Lékai is betalált, amivel beállították a 8 gólos győzelmüket. Végeredmény Sport36-Komló – Telekom Veszprém 22:30.

Hasznos volt a mai mérkőzés abból a szempontból, hogy szerettük volna az 5-1-es védekezést gyakorolni, és ez sikerült is. Sok kiállítás volt az első és a második félidőben is. Alexander Djurdjevic remekül védett. A fiúk a második félidőben nem úgy mentek, mint az elsőben, de a kiállítások miatt sikerült sok könnyű gólt szereznünk.

- nyilatkozta a mérkőzést követően David Davis.

A Veszprémnek már csak négy mérkőzése van vissza a bajnokságból, amiből háromszor idegenben, míg egyszer otthon fognak játszani. Legközelebb, a válogatott szünetet követően, május 4-én lép pályára a tabella harmadik helyén álló Grundfos Tatabánya KC ellen.

Szerintetek sikerül veretlenül behúzni az alapszakaszt?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: