2021. 04. 27., Kedd, 16:00

Összefogás az Ultimátum Állatvédelmi Alapítványért – Új gyűjtőpontot állítunk fel Veszprémben

Helyszíni mentések, sorsára hagyott vagy rossz körülmények között tartott állatok segítése, ellátása, befogadása, a szaporulatok és az állatkínzás megfékezése illetve a felelősségteljes állattartás iránymutatása - így lehetne összefoglalni a veszprémi Ultimátumosok végeláthatatlan és fáradhatatlan munkásságát.

Mint minden civil szervezet, az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány is adományokból tarthatják fent magát, és közben nyújt segítő kezet a bajbajutott állatoknak. Országos szinten évről évre rosszabbodik a helyzet, az Ultimátumosoknak is folyamatosan túl kell vállalniuk magukat, hogy ott segíthessenek, ahol csak kell. Már rengeteg megkínzott, kidobott állaton segítettek és segítenek is, de lépést tartani nem könnyű, hiszen mindig akad eldobott, sorsárahagyott állat, ráadásul ezek a négylábúak sokszor rettenetesen rossz körülmények közül kerülnek hozzájuk.

A gazdásításig viszont nagyon rögös utat kellett bejárniuk mentvényeiknek és nekik is.

Hamura például az utolsó pillanatban találtak rá, ő annyira macskanáthás volt, hogy bevéreztek a szemei, teljesen ki volt száradva, szörcsögött, tüsszögött, nem bírt enni sem. A mindennapi kezeléseknek és infúziózásoknak szerencsére meglett a gyümölcse.

De itt van még Áfonya is, akinek az otthona kigyulladt, a gazdája meghalt, ő pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett. Ügyes volt, mert bebújt egy szekrény alá, így tudta túlélni a tragédiát.

Csak két példa a sok közül, amikor a sorsukra hagyott állatok az állatvédők gondoskodó kezébe kerülnek, első utuk mindig az orvoshoz vezet, sokszor ezek az állatok alultápláltak, balesetesek vagy különféle betegségben szenvednek, így az ellátásuk költsége is jelentős, az Ultimátumosoknak pedig jelenleg is hatalmas tartozásuk van az elengedhetetlen orvosi kezelések miatt. És ez még csak a mentés első fele, a rossz körülményekből érkező szőrös barátainknak esetleges gyógykezelése és táplálása folyamatosa költségekkel jár, ezért is elengedhetetlen a megfelelő minőségű táp, gyógyszer, vitamin vagy akár az immunerősítő.

Most pedig nagy a baj, fogytán a készlet és sok az éhes száj, egyre gyűlő orvosi költségek és mindig akad még kallódó négylábú, aki segítségre szorul. Ezért van most nagy szükség a közös összefogásra, a rossz sorsú állatok megsegítésére és az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány elhivatott munkájának támogatására, hogy aztán ők ezután is gondjukat viselhessék Veszprém magára hagyott négylábúinak.

A gyűjtésbe pedig a 82nullanulla csapata is beszáll, új gyűjtőpontot állítunk fel Veszprém belvárosában, az Ifjúsági Házban és biztosítjuk az adományok eljuttatását az Ultimátumosoknak. 

A gyűjtés 2021.május 11-ig tart.

Hogy tudsz segíteni?

  • Alapvetően már az adó 1 százalékának felajánlása is hatalmas segítség, ez neked semmibe nem kerül, nekik viszont nagyon nagy segítség.
  • Amennyiben van lehetőséged anyagilag is támogatni őket, a további rehabilitációs kezelések érdekében, azt a számlaszámukra küldheted el.
  • Az új gyűjtőpontra pedig cica és kutya eledeleket várunk, itt viszont nem csak a mennyiség számít, ahogy azt már fentebb említettük sok állat rossz körülmények közül érkezett, vagy rehabilitáció alatt áll így fontos a jobb minőségű eledel.

Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány:
<p>Adószámuk: 18690929-1-19</p> <p>Számlaszámuk:&nbsp;CIB 10700189-71388472-51100005</p>

Helyszín: 

Időpont: 

  • Hétfőtől péntekig minden nap, reggel 8-tól délután 1-ig.

Ha más időpontban érkeznél, akkor arra kérünk Titeket, hogy írjatok a Lélektér Alapítvány Facebook oldalának, hiszen az Ifiházat ők üzemeltetik és így biztosan találtok olyan időpontot ami megfelelne a már megadott időpontokon kívül is.

Higgyétek el, minden apró segítség sokat számít, mutassuk meg a veszprémi összefogás erejét és segítsük együtt az Ultimátumosok fáradhatatlan munkáját és kis védenceit. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: