2021. 05. 04., Kedd, 17:37

Nem kis fejfájást okozott a helyieknek az új forgalmi rend Balatonfüreden

A 71-es főút és a Séta utca kereszteződésében új, ideiglenes forgalmi rend lépett érvénybe melynek célja, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés ezen az útszakaszon, ám akad némi kivetnivaló a kísérleti forgalmi elrendezésével.

Nem aratott osztatlan sikert a balatonfüredi főút leszűkítése, a sávok újrafelosztása eredményeképp a balra kanyarodás minden irányból tilos, csakis Csopak felől lehet lehajtani a déli területekre, de még a Séta utcából sem lehet a főútra balra kanyarodni. 

A megszokottnál lassabb tempójú közlekedést biztosító új forgalmi rendet előzetesen számítógépes szimulátoron vizsgálták, ott biztonságosan működött. A város terve a fejlesztéssel, hogy a Balatonfüredet átszelő főút teljes szakaszán egy biztonságosabb, egységes kialakítású, kisvárosi arculatú, észak-déli irányban jobban átjárható belterületi főutat alakítson ki - írja a balatonfured.huÍgy lett hát négyből három sávos a 71-es, mondanunk sem kell, hatalmas forgalmi fennakadásokat és bosszankodást okozva ezzel a helyieknek, a tavasztól őszig amúgyis túlterhelt útszakaszon.

Nagy port kavart a sárga felfestéssel járó baklövés egy füredi Facebookos csoportban, ahol többen is hangot adtak nemtetszésüknek és javaslataiknak, a sorokat elnézve érthető módon. De persze akadt olyan is, aki humorérzékét megőrizve mémesítette a helyzetet.

Reméljük nyárra megoldódik a helyzet, mert ha nem, akkor Veszprémben lesz a sor vége.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: