2021. 05. 05., Szerda, 09:39

Könnyed győzelem Tatabányán

Magabiztos játékkal, nagy különbséggel legyőzte tegnap este a Telekom Veszprém a tabella harmadik helyén álló Grundfos Tatabánya KC csapatát a magyar bajnokságban.

A K&H Férfi Kézilabda Liga idei kiírásában most találkozott egymással először a magyar rekordbajnok Telekom Veszprém és a Tatabánya együttese. Andreas Nilson góljával kezdődött a mérkőzés, amire Balogh Zsolt válaszolt a hazai csapatból. Az első percekben még bírta tartani a lépést a Tatabánya, de az 5. perc környékén kiállították két percre először Sipos Adriánt, majd Zdolik Bencét is, ezt pedig a Veszprém könyörtelenül kihasználta. A 8. percben Omar Yahia találatával már 5 góllal vezetett a Telekom Veszprém (3:8). A hamar megszerzett nagy előny végig kísérte innentől az egész mérkőzés képét. A félidő utolsó harmadára már 8 gól volt a vendégek előnye (8:16). Már a szünet előtt összejött a 10 gólos különbség, miután Manuel Strlek bevette a tatabányai kaput. Az első játékrész egy veszprémi büntetővel ért véget, amelyet Mahé sikeresen értékesített is. Félidőben Grundfos Tatabánya KC – Telekom Veszprém 10:20.

A második félidőben sem tudott érdemben közelebb kapaszkodni a hazai csapat. A 39. percre a két szélsőnknek köszönhetően már 12:25-t mutatott az eredményjelző. A második félidő felénél először Nilson, majd Mahé talált be, tartva a Veszprém tetemes előnyét (17:30). Az utolsó 10 percben is inkább a Veszprém tudta érvényesíteni az akaratát. Az 53. percben Maqueda megszerezte a csapat 35. gólját, aminek köszönhetően már 14 góllal vezettünk (21:35). Csak úgy, mint az első félidő, a második is veszprémi hétméteressel zárult, amit ismét Mahé váltott gólra, megdobva ezzel a csapat 40. találatát és beállítva ezzel a plusz 15 gólos győzelmet. A mérkőzés legeredményesebb veszprémi játékosa Manuel Strlek lett, aki 10 gólt szerzett, de nem sokkal maradt le mögötte a francia irányító, Kentin Mahé, aki 9/9-t lőtt. Végeredmény Grundfos Tatabánya KC – Telekom Veszprém 25:40.

Sajnos ez helyzet, amiben élünk nagyon befolyásolta a Tatabányát, hiszen már két covid perióduson vannak túl. A meccsről nem sokat tudok mondani, próbáltunk készülni a Nantes elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőre, ez sikerült. A héten folytatjuk az edzéseket.

- mondta David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője a mérkőzést követően.

A Telekom Veszprém legközelebb, május 13-án, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán lép pályára Franciaországban a HBC Nantes csapata ellen. A tét nem kisebb, mint a kölni Final4-ba kerülés, ezért nagyon fontos, hogy már az első mérkőzésen sikerüljön megfogni a francia alakulatot.

Szép volt fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: