2021. 06. 09., szerda, 14:55

Így teljesítettek a veszprémi csapatok az idei szezonban – Városi sportkörkép

A koronavírus az idei szezont is rendesen megtépázta, nem volt könnyű dolga a csapatoknak egyik sportágban sem. Viszont itt a nyár, a bajnokságok pedig befejeződtek, így érdemes körbenézni, hogy is szerepeltek városunk csapatai az évben.

Kézilabda

Túlzás nélkül lehet mondani, hogy az idei szezon borzasztóan rosszul fejeződött be a Telekom Veszprém számára. Az áprilisi kupa győzelem után mindenki joggal bizakodott, hogy az Építők tovább menetelnek előre. Az első nagyobb pofon a Nantes elleni BL negyeddöntő első párharcán elszenvedett vereség volt, amit hazai pályán sem tudott megfordítani a csapat, így pedig a legjobb nyolc között búcsúzott a Veszprém. Ezt követően jött csak a feketeleves, nem sikerült megvédeni a bajnoki címet, és bár az alapszakaszt veretlenül lehozta, a döntő mind a két mérkőzést elbukta a Pick Szeged ellen, így csak ezüst került Lékaiék nyakába. Hamar meg is lett a következménye ennek, hétfőn már menesztették is a csapat vezetőedzőjét, David Davist és Nagy László, a csapat sportigazgatója már azt is bejelentette, hogy további személyi és szerkezeti változások lesznek a klubnál. Hogy mit hoz a következő szezon, azt megtippelni is óriási kihívás lenne…

 

 

Óriási meglepetést hozott azonban az NB1-es újonc Veszprémi Kézilabda KFT, amely már az első élvonalbeli szezonjában megmutatta, hogy mire is képes a fiatalos küzdeni akarás és lendület. Éles József együttese bebizonyította, hogy igenis lehet csak magyar fiatalokból álló csapattal is eredményeket elérni, az idény végén a hetedik helyre ért oda a VKKFT.

A Fazekas Gergő – Éles Benedek duó nevét pedig minden bizonnyal minden edző feljegyezte magának, csak úgy, mint a csapat hálóőrét, Borbély Ádámot.

Nem csak a bajnokságban tündökölt a csapat, hanem a Magyar Kupában is, ahol bronzmérkőzésen büntetőpárbajjal csúsztak le a dobogóról. A Tombor Csaba vezette alakulat a Liga Kupában is eljutott az elődöntőig, ott azonban a Csurgó állta az útjukat. Már az első szezonban megmutatta a VKKFT, hogy mennyire szerethető a csapat és a közösség, igazi élmény volt nézni a játékukat.

 

Nem csak az első osztályban szerepeltek veszprémi csapatok. A Telekom Veszprém és a Balatonfüredi KSE kooperációjából idén létrejött Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia veszprémi szakosztálya a férfi NBII. nyugati csoportjában a második helyezést érték el Momir Ilic vezetésével. A csapat mindössze három ponttal maradt le az első helyről.

 

A nőknél az NBII. dél-nyugati csoportjában a Veszprém Pannon SE 13 győzelemmel, egy döntetlennel és 8 vereséggel a negyedik helyen zárták a bajnokságot, érdekesség, hogy pont a szomszédos Nemesvámos előzte meg a veszprémi lányokat a tabellán és szerezték meg a bronzérmet.

 

Labdarúgás & Futsal

Városunk futball csapata, a Practical VLS az NBIII. Nyugati csoportjában bronzérmet szereztek. Az idei 38 mérkőzésből mindösszesen nyolcszor távoztak csak vesztesként a pályáról, mellette viszont 20 győzelmet arattak és tízszer játszottak döntetlent. Ki kell emelni azt is, hogy az idei idényben senki nem tudta hazai pályán megverni a VLS-t, ami igencsak hozzájárult a sikerhez. Négy ponttal maradtak le a második helyezett Mosonmogyoróvártól, így joggal bizakodhatunk abban, hogy a jövő évi szezon is legalább ilyen jól fog alakulni a veszprémi csapatnak.

 

Nagyot ment idén a Balaton Bútor Futsal Club Veszprém is, fennállásuk legsikeresebb szezonját zárták. 2019 után ismét felértek a dobogóra és megszerezték harmadik hellyel járó bronzérmet, míg óriási bravúrral a bajnoki bronz mellett megnyerték a Magyar Kupát is. A Kupa döntőben 7:4-es győzelmet arattak a Berettyóújfalu ellen. A Bajnokság harmadik helyéért a DEAC ellen küzdött meg a veszprémi csapat, akiket 6:1, 3:9, 9:1-re győztek le.

 

Kosárlabda

A kosárlabda NBI. B Piros csoportjának hetedik helyén zárt az idei, 2020/2021-es szezonban a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém. A megfiatalított csapat szépen helyt állt a bajnokságban és végül az NKA Pécs elleni párharcot megnyerve, behúzták a hetedik helyet. A csapat új koncepcióval állt az idény elé, és fiatal játékosok, kiegészülve idősebb profikkal, ami a szezonban idei közösségé nőtte ki magát.

 

Röplabda

Drámai végjátékot hozott az idei szezon az NBII-es mezőnyben szereplő VESC női röplabda csapatának. Bár a döntőt elbukta a veszprémi együttes a Kispest SE ellen, osztályozót játszhattak a PTE-PEAC ellen az első osztályba kerülésért. A VESC pedig meg is ragadta a lehetőséget és kettős győzelemmel kivívta a jogot, hogy jövőre a legmagasabb szinten küzdjenek meg. A Szokolikné Kalmár Judit által vezetett csapatnál már tavaly is láthattuk annak jeleit, hogy nagyon közel a cél, most pedig el is érték. Jövőre tehát már röplabdában is lesz első osztályú csapata a városunknak.

 

 

Gratulálunk mindenkinek! Veszprémiként van mire büszkének lennünk. Szerintetek melyik csapat érte el a legnagyobb sikert?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!