2021. 07. 09., Péntek, 11:52

Félnek az autósok, dugók és balesetveszély - De mi történik a Csatári elágazásnál?

A haladás nehézkes, balesettől tartanak a sofőrök.

Több veszprémi Facebook csoportban is óriási port kavar a 8-as számú főút, illetve a Csatár felé vezető elágazás jelenlegi helyzete. Olvasói levelekben többen jelezték, hogy lehetetlen haladni, a forgalomirányító lámpák nevetségesen rövid ideig engedik át a járműveket az érintett útszakaszon.

A Herend felől érkezők akár fél órát is ülhetnek az autókban a lámpák miatt, miközben a másik sávon tovább száguldó autók pedig balesetet is okozhatnak a nem megfelelő forgalomirányítás miatt.

A kommentelők rendőri forgalomirányítást javasolnak a balesetek elkerülése érdekében, egyikük azt is jelezte, hogy nagyjából 15 másodpercig zöld a lámpa, így nem csoda, hogy dugó alakul ki.

A jelzőlámpa alapestben forgalomfüggő programmal üzemel. Sajnos, a burkolatban lévő hurokdetektorok egyike, amely ugye a programnak szolgáltatja a sáv forgalmiadatait, meghibásodott. Ilyenkor a vezérlés beáll egy előre programozott üzemre. Sajnos, a sok évvel korábban, a program tervezéséhez mért irányforgalmak jelentősen eltérnek a most aktuálistól, azért nem alkalmas jelen állapotban kiszolgálni a forgalmat. A javítást végzők, 07.15.-én, csütörtökön végzik el a cserét, addig sajnos ez így marad.

Egyik olvasónk pedig már-már fél a belső sávban várakozni, volt olyan eset is, amikor inkább kitette az elakadásjelzőt, nehogy a mögötte érkező belerohanjon.

Én napok óta ott állok a sorban, nem segít, ha előbb indulok. Félelmetes, ahogy a külsőben  rongyolnak az autók, kamionok, szabályosan löködik a kocsit, holott az enyém sem pici. Mikor besorolok a "sávba" ma is kivillogtattam az elakadásjelzőt, mert azt hittem mögöttem a furgonos meg se akar állni. Ez a része félelmetes, maga a lámpával való kínlódás pedig bosszantó.

Reméljük baleset nem fog történni és csütörtökön már visszaáll a rend az útszakaszon. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: