2021. 08. 06., Péntek, 13:34

Ez van b...ki! - Megszólaltak az Utcazene szervezői

Óriási felháborodást keltett a védettségi igazolványhoz kötött Utcazene Fesztivál.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, bár az Utcazene Fesztivál szervezői bíztak benne, hogy augusztus végére már korlátozások nélkül tarthatják meg az eseményeket, sajnos ez nem így lett, ami természetesen sokaknál jól kiverte a biztosítékot.

A koncertek látogatásához továbbra is koronavírus elleni védettségi igazolványra van szükség, ezért ennek ellenőrizhetőségéhez a színpadok és utcazenészpontok helyszínéül bevesszük a veszprémi várat és annak udvarait, de/és kedvenc Food Truckjainkat „kint hagyjuk” az Óváros terén, ahol mindennemű korlátozás nélkül élvezhetitek a szolgáltatásaika. -írták

Ez a pár sor pedig rendesen felkavarta az állóvizet Veszprémben, szó szerint életre keltek a fórumok kommentszekciói, zsákszámra érkeztek a vélemények. Sokan nehezményezték azt is, hogy az augusztus 20-ai giga tűzijáték miért látogatható korlátozás nélkül, kedvenc fesztiváljuk pedig miért nem. 

A hatalmas felháborodásra érkezett is válasz az Utcazene Fesztivál csapatától: 

Bár a felületes kommentolvasónak úgy tűnhet, örülünk a fennálló helyzetnek, sőt önhatalmúan döntöttünk a korlátozás mellett - hogy miért tennénk ilyet, arra még tippelni sem tudunk -, de szeretnénk leszögezni, hogy nem, nem így van. Próbálunk alkalmazkodni az érvényben lévő rendelkezésekhez és a legjobb tudásunknak megfelelően kihozni a maximumot a szituból, de közben azt mindannyiunknak el kell fogadnia, hogy jelen helyzetben ahhoz, hogy bármi is megtörténhessen, a fellépők, a közönség és a szervezők részéről is áldozatokat kell hozni. Ez van b....ki!

Hát ez van. És hogy a pohár félig üres, vagy félig tele az már csak nézőpont kérdése. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: