2021. 08. 30., Hétfő, 11:19

Kezdődik - Zárlatot tervez a be nem oltottaknak egy német tartomány

via

A tervek szerint már nem számítana a negatív teszt sem, a be nem oltottakra korlátozásokat vezetnek be, ha tovább emelkedik a koronavírus-járvány okozta esetszám.

A korlátozás érintené a személyes kapcsolattartást, az éttermek és mozik látogatását is Baden-Württembergben. A tartomány egyik vezetője kijelentette, hogy 200-250 intenzív ágy foglalt, így felvetették a kapcsolattartási korlátozások bevezetését a be nem oltott felnőttek számára. A korábbi koronavírus hullámok során a korlátozások mindenkire érvényesek voltak, ezúttal ez nem így lesz.

Helytelen lenne mindenkit együttes felelősségre vonni, beleértve a beoltottakat is, ezért más szabályok vonatkoznak majd a nem oltottakra és beoltottakra - nyilatkozta a CDU tartományi vezetője.

A szomszédos Bajorország egészségügyi minisztere és a virológusok is üdvözlik a döntést sőt, többen szorgalmazzák az oltatlanokkal szembeni korlátozások meghozatalát, de nem szabad túlzásokba esni, csak ha már az enyhébb korlátozások nem vezetnek eredményre.

Hamburgban szombaton lépett életbe a 2G-szabály, mely szerint az éttermek és mozik dönthetnek úgy, hogy csak a beoltottakat és a víruson átesetteket engedik be, a negatív teszttel rendelkezőket már nem.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: