2021. 09. 17., Péntek, 10:53

Tarolnak a művészfilmek, de akcióból sincs hiány – Mutatjuk, mik a legjobb filmek a moziműsoron

Összeszedtük a legjobb filmeket a Cinema City Balaton moziműsorából.

Van is két jegyünk  a veszprémi Cinema City-be, itt tudtok játszani.

Természetes fény

Erre gondoltunk elsőként, amikor azt írtuk művészfilm. Nem az a tipikus beülünk nevetni film, hanem az a fajta, ami mély érzéseket kelt az emberben. A történet a második világháborúban a keleti fronton játszódik, a megszállt Szovjetunió területén, egy kiismerhetetlen, mocsaras erdőségben. A történet a katonák mindennapjait mutatja be Semetka szemszögén keresztül, aki parancsnokának váratlan halála miatt súlyos terhet kap a vállára.

Műsoron: 18:10

Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája

Legutóbbi mozi látogatásunknál azt vettük észre, hogy kígyózó sorokban vártak a kordon előtt erre a filmre. Ez a film a Marvel moziuniverzum huszonötödik filmje. Shang-Chi azt hitte, végleg lezárta a múltat, ám mikor a Tíz Gyűrű elnevezésű titokzatos szervezet hálójába kerül, kénytelen lesz újra szembenézni vele.

Műsoron: 2D - 14:30, 19:50

3D - 11:50, 17:10

6 Fox kids és Jetix rajzfilm, amiken jókat derültünk

6 Fox kids és Jetix rajzfilm, amiken jókat derültünk

Az először Fox Kids, majd Jetix néven elérhető csatorna mára már Disney Chanel néven cseng a tévében. Azt tudtuk gyerekként, hogy a legjobb mesékért vagy ide vagy a Cartoon Network-re kell kapcsolnunk, hiszen itt is voltak képernyő elé szegezős rajzfilmek. Ismét felülünk hát a nosztalgiavonatra és f

Toxikoma

A film premierje a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon volt látható, azóta pedig alig vártuk, hogy végre a mozikban is láthassuk a filmet. Herendi Gábor rendezésében már láthattuk a Kincsem című és a Valami Amerika című filmet, a Toxikomával sem okozott csalódást. A Szabó Győző életrajzi könyve alapján készült filmben a színész vívódásait láthatjuk a heroinnal.

Műsoron: 18:00

Kampókéz

A Kampókéz filmsorozat negyedik része ez, a járvány miatt pedig már háromszor elhalasztották az eredeti premierdátumot. A természetfeletti horrorfilmben, harminc évvel az első film eseményei után Anthony McCoy képzőművész Chicagóban él barátnőjével, Brianna Cartwright galériaigazgatóval. Brianna bátyja, Troy megosztja velük Helen Lyle városi legendáját, egy végzős diákról, aki az 1990-es évek elején gyilkos ámokfutásba kezdett. Az ámokfutása a Cabrini-Green lakótelep előtt gyújtott máglyán teljesedett ki, amikor megpróbált feláldozni egy csecsemőt. A lakóknak sikerült megmenteniük a gyermeket, mielőtt Helen a tűzben meghalt volna egy nyilvánvaló önfeláldozással.

Műsoron: 22:30

Ti melyiket néznétek meg?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: