2021. 09. 27., Hétfő, 11:03

Heti Copy – 3 dal, aminek a feldolgozása híresebb, mint az eredeti

Megvan az az érzés, amikor hallasz egy dalt és annyira ismerős, de az Istenért nem jönnél rá honnan? Na, ezzel mi is sokszor így vagyunk, úgyhogy fogtuk magunkat és megkerestük a legpörgősebb számok eredeti verziót.

1. Dua Lipa - Love Again

Dua Lipa Love Again című száma meghódította a slágerlistákat, sőt, az énekesnő legtöbb dala akkora sikert aratott az utóbbi időben, hogy csak kapkodjuk a fülünket. A Love Again című dalt nem elsőként dolgozta fel, ugyanis a White Town Your Woman című 1997-es dala ugyanezzel a dallammal készült.

Hogy mi is az eredeti? A My Woman című dalt Lew Stone & his Monseigneur Band 1932-ben írta a dalt. 1932-ben!

De tudjátok még honnan lehet ismerős? Darth Vader bevonulásából.

2. Drake – Champagne Poetry

Drake már ismert arról, hogy szeret átdolgozni dalokat, azonban a Champagne Poetry című dalt Dua Lipa Love Again dalához hasonlóan nem ő dolgozta fel elsőként. Masego ezt a dalt Navajo címmel adta ki 2017-ben.

Óriásit ugrunk vissza az időben, 1972-ben énekelte fel a The Singers Unlimited a Michelle című számot, ami egy sokkal lassabb verziója az eddigieknek.

Az eredeti verzió pedig nem is lehetne ikonikusabb, a The Beatles 1965-ben írta a Michelle című dalt.

3. Jennifer Lopez, Pitbull - On the floor

Jennifer Lopez 2011-ben dolgozta fel az On the floor névvel ellátott dalát. Talán ezt a legkönnyebb eddig kitalálni, hiszen valami titokzatos dolognak köszönhetően az egyik verzió hatalmasat robbant nálunk is a 80-as évek végén. Az énekesnő előtt csupán pár hónappal Don Omar is feldolgozta a dalt.

Sokan most azt hihetik a Lambada az eredeti dal, ez azonban nem igaz. A Kaoma Lambada című száma ugyanis ugyanolyan feldolgozás, mint az előzőek.

Az eredeti verzió 1981-ben látott napvilágot, amit a Los Kjarkas bolíviai együttes írt Llorando Se Fue címmel.

Úgy tűnik nehezebb egyedivel előrukkolni, mint gondoltuk, de van ám még a tarsolyunkban!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: