2021. 10. 19., kedd, 10:52

Veszprémi gimnazista nyerte az egyik legrangosabb oxfordi esszéversenyt

Csákány Olivér, a Lovassy László Gimnázium végzős diákja nyerte az oxford esszéversenyét.

Olivér ez igazi kis zseni, hiszen 18 évesen már négy nyelven beszél, tavaly pedig második helyen végzett franciából az OKTV-n, emellett pedig középiskolásoknak tart ingyen franciórákat. Az oxfordi esszéverseny az Egyesült Királyság egyik rangos verseny, amelyet a St. Hugh’s College hirdet meg 16-18 éves diákoknak, ahol az a megszokott, hogy valamelyik brit iskola diákja nyeri az első helyet.

Választanom kellett az antik világból egy témát, ami lehetett politikai, történelmi, filozófiai vagy irodalmi, és annak a recepcióját kellett vizsgálni. Elég hamar elkezdtem dolgozni az esszén, de mivel nagyon sokat olvastam a témámról, magát a szöveget csak néhány héttel a határidő előtt kezdtem írni – mondta Csákány Olivér.

Olivérnek abszolút nem lehetett könnyű dolga, hiszen olyan témát kellett feldolgozni, ami már első olvasásra is nehéz: Theokritosz 19-20. századi fogadtatásával foglalkozott a viktoriánus kor uráni költészetében, főként Edward Cracroft Lefroy „Echoes from Theocritus” című szonettciklusábanírja az Eduline.

Két veszprémi gimnázium is a listán – Ebből a 10 vidéki intézményből kerültek be a legtöbben az OKTV döntőjébe tavaly

Két veszprémi gimnázium is a listán – Ebből a 10 vidéki intézményből kerültek be a legtöbben az OKTV döntőjébe tavaly

Veszprém ismét az élmezőnyben.

A versenyre a világ bármely pontjáról lehetett jelentkezni, így különböző anyanyelvű diákok mérték össze tudásukat. Az első helyen Olivér végzett, egy szingapúri diák lett a második helyezett, a harmadik helyen pedig két brit diák osztozott.

 

Hatalmas gratuláció Olivérnek!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!