2021. 11. 20., szombat, 10:59

Pontosították a korlátozásokat: a bulikban továbbra sem kell maszk

Megjelentek a korábban bejelentett járványügyi intézkedések részletei a Magyar Közlönyben, amiből az is kiderült, hol kell majd szombattól maszkot viselni. Többek között üzletekben, bevásárlóközpontokban, postákon, ügyfélszolgálatokon, színházakban, mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken lesz kötelező a maszk, és olyan helyek is lesznek, ahol a dolgozóknak kell maszkot viselniük.

Ugyanakkor nem volt teljesen egyértelmű a szabályozás a rendezvényszervezőknek. A kérdésre, hogy a vendégeknek is viselniük kell a maszkot, vagy továbbra is csak a védettségi igazolványt kérik, a kormány ezt válaszolta:

ha egy rendezvényre eddig is kellett védettségi igazolvány, akkor ott a vendégeknek továbbra sem kell maszkot viselniük, csak a dolgozóknak.

Ide tartoznak az alábbiak:

  • konferenciák
  • zenés-táncos rendezvények
  • koncertek

És az éttermekben, uszodákban, szállodákban, edzőtermekben is csak a dolgozóknak kell maszkban lenniük.

Ahol eddig nem volt szükség védettségi igazolványra, ott viszont mindenkinek kötelező a maszkviselés, tehát az üzletekben, mozikban, színházakban, múzeumokban. A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi, amiben a honvédség is közreműködhet. Szabálytalanság esetén az üzemeltetőt és azt is megbüntethetik, aki nem visel maszkot.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!