2021. 11. 23., kedd, 08:30

Decembertől csak védettségivel léphetnek be a szülők az iskolákba

Az Oktatási Hivatal december 1-től szigorítja a belépés rendjét.

December elsejétől csak védettségi igazolvány felmutatása után léphetnek be a szülők az iskolák épületeibe, határozott az emberi erőforrások minisztere az iskolaigazgatóknak kiküldött levelében - hozta le a Telex. A hírportál birtokába került levél szerint a gyerekeket iskolába kísérő, vagy onnan hazakísérő szülőnek be kell mutatnia védettségi igazolványát, ellenkező esetben csak az iskolák által kijelölt pontig léphetnek be az adott iskola területére. Védettségi igazolvány hiányában csak egy szülő mehet be a gyerekekkel vagy a gyerekekért az iskolába.

A gyermeket illetve a tanulót köznevelési intézménybe kísérő vagy onnan hazakísérő egy fő nagykorú személy a koronavírus elleni védettségének igazolása nélkül a köznevelési intézmény területére a köznevelési intézmény vezetője által meghatározott pontig léphet be

Az Emmi által kiadott határozat alapján a tanároktól, diákoktól és az iskolai dolgozóktól nem kérnek védettségi igazolványt. Kivételt képeznek továbbá azok a személyek és engedélyt kaphatnak a belépésre az iskolaigazgató által, akik a „a köznevelési intézmény ellenőrzési körén kívül eső elháríthatatlan esemény” következményeinek elhárítását végzik.

 

És mi lesz a kis elsősökkel? 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!