2021. 12. 06., Hétfő, 12:16

Továbbra is sorozatos karanténban vannak a veszprémi általános iskolások

Végeláthatatlan sorozatnak tűnik lassan.

Olvasói levélben keresett meg minket egy elkeseredett veszprémi szülő, akinek az általános iskolába járó, alsó tagozatos gyermeke került immáron harmadik alkalommal 10 napos karanténba. Levele szerint az első két karantén alatt nem volt digitális oktatás és azt sem turták ki a fertőzött, és ki nem. A saját és az iskola nevét nem közölte, de levele alapján az érintett iskolában sorozatos karanténba kerülnek osztályok. 

Teljes a káosz az általános iskolákban Veszprémben. Csak a mi iskolánkban immáron ez a harmadik alkalom szeptember óta, hogy az alsó tagozatos gyermekem 10 napra karanténba kerül. Két esetben egy osztálytársa, egy esetben egy tanára tesztelt pozitívra. 30 nap szeptember óta a 10 éves gyerekem életében, ebből 20 napban nem volt digitális oktatás, csak a feladatokat kaptuk meg mi szülők, hogy taníthassuk itthon a gyermekeinket, mert persze mindannyian pedagógiai alapvégzettséggel rendelkezünk, hogyne. Kérdem én, hogyan biztosítja így az állam a gyermekek tanulmányi előremenetelét?Mi szerencsére meg tudjuk oldani a gyermekünk felügyeletét, de mi van azokkal, akik nem tudják és a munkájukat veszítik el emiatt? Emellett természetesen teljes homály fedi, hogy  ki a fertőzött és ki nem, ugyanis a szülők vagy a gyermekorvos lelkiismeretére van bízva, hogy teszteli-e az adott gyermeket. Aki lelkiismeretes és megteheti, otthoni gyorsteszttel, közel 7000 Ft-ért lecsekkolhatja a beteg gyermeket/önmagát. 
Teljes botrány és fejetlenség....mi meg már a kimerülés szélén, az iskolák, pedagóguok és szülők teljesen magukra hagyva, ez lenne a „sikeres” járványkezelés?

Mit gondoltok? Vannak hasonló tapasztalataitok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: