2022. 02. 22., Kedd, 18:17

Kedd reggel már 215-en hiányoztak - Tömegesen fertőződnek a gyermekek a Dózsa iskolában

A Veszprémi Dózsa György Általános Iskolában tömegesen fertőződnek a gyermekek, eddig 215 diák maradt távol a tanítástól, valamint megfertőződött 9 pedagógus is - számol be az RTL Klub híradója.

Kedd reggelre több, mint 200 diák fertőződött meg a veszprémi Dózsa iskolában, főleg hányós-hasmenéses vírusról számoltak be. Emellett több tanár is beteget jelentett. A híradó beszámolója szerint a járványügyi szakemberek átvizsgálták az épületet és mintákat vettek, hogy azt teszteljék.

Érintett szülők elmondása szerint gyermekük valószínűleg szalmonella-mérgezést kaptak, feltehetően a menzán kiadott fánktól. A gyermekeknek székletmintát is kellett adni a járványügyi szakembereknek, hogy kivizsgálják, valóban a fánk volt a tömeges megbetegedések okozója.

A nagyszámú megbetegedések kapcsán a Veszprémi Tankerületet e-mailben megkerestük, cikkünk megjelenéséig választ nem kaptunk. Amennyiben újabb információkat tudunk meg a vírusról, cikkünket frissítjük.

Frissítés, 2022.02.23., 10:03: Megkeresésünkre a tankerület a következőkről tájékoztattak: "Tájékoztatjuk, hogy a Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában rendkívüli szünetet nem rendeltek el, a tanítás normál munkarend szerint folyik. A megbetegedések oka még nem ismert, mivel a járványügyi vizsgálat még nem zárult le. A pandémia alatt már gyakorlattá vált napi fertőtlenítések mellett az intézményben a mai nap folyamán ózongenerátoros fertőtlenítést fognak végezni."

Mielőbbi gyógyulást az érintetteknek!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: