2022. 02. 25., Péntek, 10:10

"Veletek vagyunk! Hajrá Lovassy!" – Sorra álltak ki a veszprémi iskolák tanárai a Lovassyban tanító kollégáik mellett

A veszprémi Lovassy László Gimnázium tanárainak jelentős része a csütörtöki napon polgári engedetlenséggel állt ki a pedagógusok sztrájkjogát ellehetetlenítő kormányrendelet ellen. Nem maradtak azonban egyedül, számos veszprémi iskola biztosította őket a támogatásukról.

Bajban mutatkozik meg, hogy ki jó barát, most pedig baj van, az oktatásban legalább is mindenképpen. A Lovassy László Gimnáziumban a pedagógusok egy jelentős része polgári engedetlenséggel élt, hogy ezzel is felhívják a figyelmet arra, hogy a sztrájk alapjog, és hogy az nem megoldás, ha egyeztetések helyett ennek a jognak a gyakorlását vonják meg a tanároktól.

A Lovassyban is polgári engedetlenséghez folyamodnak a pedagógusok

A Lovassyban is polgári engedetlenséghez folyamodnak a pedagógusok

A veszprémi Lovassy László Gimnázium tanári karjának jelentős része a csütörtöki napon beáll az országos méretűvé duzzadt polgári engedetlenségi akció mögé. A mozgalom kulcsmondata a "Sztrájk Alapjog" arra utalva, hogy nemrégiben a magyar kormány rendeletben korlátozta a pedagógusok sztráj

Veszprémben több általános- és középiskola tanárai is szolidaritásukat fejezték ki a Lovassyban tanító kollégáik mellett. Szolidaritásukról biztosították a polgári engedetlenségben résztvevő pedagógusokat a Deák Ferenc Általános Iskola, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Hriszto Botev Általános Iskola, a Cholnoky Jenő Általános Iskola és a Vetési Albert Gimnázium tanárai.

Példamutató kiállás!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: