2022. 04. 24., Vasárnap, 21:11

A Magyar Kupa első helye a Veszprémé, meg a második is

Történelmi pillanat volt az idei szezon Magyar Kupa négyesdöntője, ahol is a finálét városunk két első osztályú csapata, a Telekom Veszprém és a Fejér-B.Á.L. Veszprém vívta. A Telekom Veszprémnek sikerült megvédenie a kupát, így az ő nyakukba került az aranyérem.

Fantasztikus élmény volt a hétvégi Tippmix Férfi Kézilabda Magyar Kupa négyesdöntője, ahová mind a két veszprémi csapat kvalifikálta magát. Miután az elődöntős sorsolásnál a Telekom Veszprém a Pick Szegedet kapta, a Fejér-B.Á.L. Veszprém pedig a Budakalász csapatát, minden adott volt, hogy összejöjjön a várva-várt történelmi bravúr, vagyis a veszprémi házidöntő. Ehhez pedig mind a két csapat elvégezte a saját feladatát a szombati játéknapon. Először Éles József együttese győzte le a Budakalász csapatát 30:27-re, és jutott be a klub történetében először a Magyar Kupa döntőjébe. Majd ezt követően a Telekom Veszprém harcolta ki a döntőbe jutást a Pick Szeged elleni, döntőnek felérő mérkőzésen. Az Építők is 30:27-re győzték le a Tisza partiakat.

Összejött tehát az, amire minden veszprémi várt, döntőt játszott egymással a két városi csapat. A mérkőzés legelejétől dominált Momir Ilic csapata, már az első játékrész végén 13 gólos előnyt hoztak össze. A Fejér-B.Á.L. Veszprém fiataljai nem tudták tartani a lépést jóval rutinosabb és tapasztaltabb ellenfeleikkel, akik minden hibát és pontatlanságot kihasználtak. Végül az Építők 42:19-re győzedelmeskedtek és címvédőként távozhattak a győri tornáról.

Bár a döntő nem sorolható a kézilabda történelem legizgalmasabb mérkőzései közé, büszkék lehetünk a két veszprémi alakulatra. A Telekom Veszprém megvédte a címét és immár huszonkilencszeres Magyar Kupa győztes, míg a Fejér-B.Á.L. Veszprém története legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy ezüstérmet szerezett az idei kiírásban (így pedig biztosan nemzetközi kupa indulók is). A bronzmérkőzésen egyébként a Szeged könnyedén legyőzte a Budakalász együttesét (28:20), így övéké lett a harmadik hely.

A közönség is óriási volt, a két veszprémi csapata kilátogató szurkolói közösen bíztatták a városunk csapatait az elődöntők során. A fináléban pedig többször is hallani lehetett még a tévén keresztül is, hogy:

EZ VESZPRÉM!

A 2021/2022-es Magyar Kupában az első hely tehát a Telekom Veszprémé, a második hely pedig a Fejér-B.Á.L. Veszprémé. Ezt csinálja utánunk más város.

Szép volt Veszprém!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: