2022. 05. 02., Hétfő, 12:10

Húzós lesz a május a Telekom Veszprémnél

Még ki sem pihenhette a Telekom Veszprém a Magyar Kupa győzelmet, a soron következő héten már a Pick Szeged ellen léptek pályára a fiúk. Nincs azonban megállás, májusban négy bajnoki mérkőzés mellett jön a Bajnokok Ligája negyeddöntő párharcai is.

A magyar rekordbajnok Telekom Veszprém hétvégén 29:27-es győzelmet aratott idegenben, a Pick Szeged otthonában, amellyel óriási lépést tett az alapszakasz győzelem irányába. Most már csak egy feladat van – vagyis inkább négy –, egyetlen mérkőzést sem szabad veszíteni a hátralévő fordulókból. Májusban még négy bajnoki összecsapás vár az építőkre, először május 6-án a Budakalász csapatát fogadják, majd 14-én a Dabast. Ezt követően május 20-án a NEKA otthonába látogatnak Momir Ilicék, és 28-án hazai pályán zárják a sorozatot a Grundfos Tatabánya KC ellen.

Ha ez még nem elég, a bajnoki mérkőzések között a Veszprémnek ki kell harcolnia a Bajnokok Ligája négyesdöntőjébe való bejutást is a dán Aalborg ellen. Először a Veszprém Arénában küzd meg egymással a két csapat május 12-én, majd a visszavágóra rá kevesebb, mint egy hét múlva, május 18-án kerül sor. Nagyon nehéz küzdelem vár a Veszprémre, az Aalborg Håndbold ugyanis, maga mögé utasítva a THW Kielt és a Pick Szegedet is, megnyerte a csoportját és automatikusan kvalifikálta magát a mostani negyeddöntőre.

Telekom győzelem a rangadón, fontos döntetlen a Fejér-B.Á.L.-nál a hétvégi bajnokikon

Telekom győzelem a rangadón, fontos döntetlen a Fejér-B.Á.L.-nál a hétvégi bajnokikon

Hétvégén mind a két veszprémi kézilabda csapatunk pályára lépett a magyar férfi kézilabda bajnokságban. A Telekom Veszprém idegenben győzte le a rivális Pick Szegedet, míg a Fejér-B.Á.L. Veszprém értékes döntetlent játszott a Budakalász ellen.

Hosszú menetelés lesz, de reméljük mind a hat mérkőzés végén kiabálhatjuk, hogy szép volt fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: